İzmir'de adaylık heyecanı

Yeni Asır Gazetesi'nin haberine göre yerel seçim hareketliliğini yaşanan ilçelerde son durum şöyle:  

 

BALÇOVA
Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, 10 oydan 7'sinin oyunu alacağını söylerken, başkanlık koltuğuna talip olan eski PM Üyesi Semra Aksakal ve eski ilçe başkanlarından Hüseyin Çorlu ile İsmail Yıldız, Selma Savaş Bekdaş da çalışmalarını sürdürüyor.

BAYRAKLI

Başkan Hasan Karabağ, "Projelerimi tamamlamak için bir dönem daha göreve talibim" derken, rakiplerinin sayısı da her geçen gün artıyor. CHP Yüksek Disiplin Kurulu eski Üyesi Murat Haluk Öncel, eski Meclis Üyesi Pınar Susmuş, eski il yöneticisi Metin Güler, Yüksel Türker, Ayşe Yurdakul, Kara Ege, Gönül Ateş, Mehmet Yılmaz, Kerim Özer destek istiyor.

 BORNOVA
Başkan Kamil Okyay Sındır'ın koltuğuna talip olan, eski ilçe başkanı Enver Dündar, iş adamı Mustafa İduğ, Selma Nalbantoğlu, Onur Koçanlı, Günay Erdoğan,aday olabilmek için yoğun çaba harcıyor. 

 BUCA
Başkan Ercan Tatı, bugün adaylığını gövde gösterisi şeklinde açıklayacak. Tatı'nın rakipleri Necati İmam, Meclis Üyeleri Zekiye Seda Sönmez, Ali Rıza Kaya, Levent Piriştina, Mehmet Süne, aday olabilmek için bastırıyor. Levent Köstem, Öner Osmanoğlu, Muhlis Özçelik, Hasan Nebi, Remzi Akdemir, Ali Hıdır Uludağ, Güngör Kaya, Mustafa Oktay Korkmaz, Şerif Özsakarya, Aysun Önal Uyar, Oktay Gökdemir de çalışmalarını hızlandırdı.

KARABAĞLAR
Başkan Sıtkı Kürüm, bugün ilçe başkanlığına giderek adaylık başvurusunu yapacak. Kürüm'ün rakipleri ise bastırdıkları broşürleri hem partililere hem vatandaşlara dağıtarak destek arıyor. Kürüm'ün karşısına Yusuf Boytaş, Ali İhsan Yıldız, Şehmus Kayapınar, Suat Erbil, Fahri Elmas, Adnan Kavur, Erkan Büyükkaya, Salih Erkek, İbrahim Kılıç, Bedri Serter, Erkan Büyükkaya rakip olarak çıktı.

KONAK

Başkan Hakan Tartan'ın Büyükşehir'e talip olacak olması, adaylık düşünenlerin iştahını kabartıyor. İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, eski İl Yöneticisi Hüseyin Mutlu Akpınar, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Bakan, İl eski Başkanı Kemal Karataş gibi isimler aday olabilmek için temaslarını sürdürüyor. Nilay Kökkılınç, Tayfun Emre, Muhsin Kurt ve Cenap Börühan da çalışmalarını iddialı bir şekilde sürdürüyor.

KARŞIYAKA
Daha önce "2023'e kadar bu koltuktayım" diyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın çok sayıda rakibi bulunuyor. Eski Belediye Başkanlarından Cihan Türsen, Meclis Üyelerinden Günsel Sağlam, Talat Ünlü de aday adayı oldu. Kazım Müjdat Ünsalan, Hüseyin Mumcuoğlu, Metin Erten de adaylık için başvurdu.

 ÇEŞME
Çeşme'de mevcut Başkan Faik Tütüncüoğlu ve kapatılacak olan Alaçatı'nın Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, dosya aldı ancak başvuru yapmadı. Her iki başkanın da bugün aday adaylıklarını açıklaması bekleniyor. Hakan Dolakay, Ekrem Oran, Mehmet Görgün, Erkan Sevinç, Naime Hoş, Ahmet Macunluoğlu, Mürsel Şahin de bu ilçeden aday adayı oldu.

 URLA
Başkan Selçuk Karaosmanoğlu, göreve devam etmek isterken, eski CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı sürpriz bir şekilde göreve talip oldu. İlçede, Murat Gül, Sibel Uyar, Burak Oğuz, Bülent İlhan da adaylık için başvuru yaptı. 

ÇİĞLİ
Çiğli'de mevcut Başkan Metin Solak dün adaylık için resmi başvurusunu yaptı. İlçede Solak'ın karşısına rakip olarak Gürbüz Bal, Aziz Buğa, Hasan Arslan, Figen Erol, Behçet Köymen, Ali Talak, Ester Bulut, Barış Ballıkaya, Birol Soylu, Ali Rıza Koçer, Mustafa Doğan çıktı. 

ALİAĞA

Aliağa'da Mevcut Başkan Tugut Oğuz, eski İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Barış Eroğlu, Hayal Han, Tamer Karaman adaylık için yarışacak.

DİKİLİ
Rıza Gök, Şerafettin Zeyrek, Yusuf Altıparmak, Sema Akıncı, Veli Karaman, İsa Mimtaş, Saygın İkiz yarışacak.

GAZİEMİR

Mevcut Başkan Halil İbrahim Şenol'un karşısına, Yüksel Demirsoy, Bülent Zengin Obuz, Fikret Kar, Mehmet Yıldırım, Serdar Yılmaz, rakip olarak çıktı.

GÜZELBAHÇE
Mevcut başkan Mustafa İnce, Uğur Yelekli, İlhan Pınar, Ertan Avkıran, Mustafa Gürkan aday adayı oldu.

 KEMALPAŞA
Kemalpaşa'da Rıdvan Karakayalı bir dönem daha başkanlık yapmak istiyor. Karakayalı'nın rakipleri ise, Metin Aras, Kınık'ta mevcut Başkan Süleyman Kaya, Ahmet Özkan, Mehmet Çetinkaya.

MENDERES

Mevcut Başkan Ergun Özgün seçimlere iddialı hazırlanıyor. Bu ilçede, Salim Sezgin, Neşe Doğru Söz, Urkiye İnal, Süheyla Akıncı, Erol Mutlu, Mustafa Öztürk, Mehmet Sinan, Arif Ekti, Haldun Ertok da aday adaylıklarını açıkladı.

ÖDEMİŞ 
Mevcut başkan Bekir Keskin, Uğur Bayrakçı, Mehmet Eriş, Selçuk'ta İbrahim Adıgüzel, Sebahattin İzcioğlu, Tire'de Ali Doğu, Mustafa Güngör, Hüseyin Hapçı adaylık için başvuru yaptı.

Diğer ilçeler de hareketli
Bayındır'da Hüseyin Yanık ve Ruhi Akşan, Beydağ'da mevcut Başkan Süleyman Vasfi Şentürk, Bergama'da mevcut Başkan Mehmet Gönenç, İlçe eski Başkanı İdris Yavuz Yılmaz adaylık istiyor. Karaburun'da Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kiraz'da ise İsmet Korkmaz, Pilot Zeybek, aday adayı oldu. Menemen'de mevcut başkan Tahir Şahin, Ömer Güney, Narlıdere'de mevcut başkan Abdül Batur, Hasan Erdoğan, Gökhan Bal, Engin Önen aday adayı oldu. Torbalı'da, mevcut Başkan İsmail Uygur, Foça'da mevcut Başkan Gökhan Demirağ, Osman Mert, adaylık istiyor.

Yeni Asır