Baykal'dan Kuşadası'nda doğa gezisi

 CHP eski Genel Başkanı,Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ile Müge Muhafız’ın düğünün ardından doğa turuna katıldı. Baykal, CHP Aydın Milletvekili ve EKODOSD Onursal üyesi Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ile bölgenin doğal güzelliklerini gezdi.

Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) tarafından düzenlenen doğa turunda Deniz Baykal’a önce Kuşadası Kadınlar Denizi plajına yumurta bırakan Caretta Carettalar’la ilgili bilgi verildi. Daha sonra, Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı gezildi. Doğal manzara izleme teraslarından, Yunanistan’ın Samos Adası’nı izleyen Baykal ile beraberindekilere, Samos’la Dilek Yarımadası arasında bulunan Darboğaz’la ilgili bilgiler verildi. Gördüğü manzaraya hayran kaldığını dile getiren Baykal, "Türkiye’de çok yerlere gidiyorum, Marmaris, Datça, Assos buraları çok güzel ve doğal yerler. Kuşadası Milli Parkı’nı ilk kez gördüm. Burası bir doğa harikası. Kuşadası’nın yanı başında cennet gibi bir yer. Olağanüstü makilikler var, mavi tertemiz bir deniz. Burası çok iyi korunmalı ve geleceğe taşınmalıdır. Milli Park’ın güney bölgesinin de çok güzel olduğunu söylüyorlar. Bir dahaki gelişimde orayı da görmek istiyorum" dedi.

EKODOSD Onursal üyelerinden Gürsel Tonbul ve eşi Hasan Tonbul’a ait Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Sergi Alanı’nı da gezen Baykal, "Maddi-manevi büyük emek harcanarak yapılan bu tarihi sergi alanının günümüz insanına kazandırılması çok önemlidir. Zeytin kültürü hakkında gelecek nesillerin öğrenebileceği çok önemli bir okul niteliğinde olan bu alan, aynı zamanda ülkemize gelen yabancı turistlerin ilgisini çekebilecek ve turizme katkısı olabilecek önemli bir yerdir. Sayın Gürsel ve Hasan Tonbul’u kutluyorum, eşsiz bir mekan yaratmışlar" diye konuştu, anı defterini imzaladı. Bir restoranda dökülen lokmadan pişirip vatandaşlara dağıtan Baykal, ardından Ankara’ya döndü.