Diri mezara ölü yoğun bakıma girdi

Balıkesir’de 17 gün önce meydana gelen trafik kazasında Aysel Balcan olarak hastaneye kaldırılan kişinin aynı trafik kazasında hayatını kaybeden Buse Balcan olduğu anlaşıldı.

Kazada öldüğü bildirilen Buse Balcan, hastanede ölüm kalım savaşı verirken, Buse Balcan olarak defnedilen kişinin ise amcasının kızı Aysel Balcan olduğu ortaya çıktı.  Olayla ilgili Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı da soruşturma başlattı.

Balıkesir’de 14 Ağustos tarihinde meydana gelen trafik kazasında Buse Balcan (21) hayatını kaybetmiş, Aysel Balcan ise Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Yoğun bakımda ölüm kalım savaşı veren ve kayıtlara Aysel Balcan olarak geçen hasta, iddiaya göre kendine gelince hemşirelerden kağıt isteyip, "Ben Buse’yim" diye yazdı. Yaklaşık 15 gün boyunca hastanede Aysel Balcan’ı ziyaret eden eski eşi, annesi ve babası, ziyaret ettikleri kişinin Aysel Balcan olmadığını anlayınca şoke oldu.

EŞİ, ANNESİ, BABASI AYSEL DİYE ZİYARET ETTİLER

 Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Yılmaz, Aysel Balcan’ın yakınlarının günlerce hastaneye gelip yoğun bakımdaki hastayı ziyaret ettiğini söyledi. Hasan Yılmaz, "Kaza 14 Ağustos günü meydana gelmiş. Bu kazada ölüler ve yaralılar var. Mevcut yaralılar Atatürk Devlet Hastanesi’ne geldi. Tabii olayın adli boyutu var, trafik kazası olduğu için. Bütün Türkiye’de olduğu gibi kolluk kuvvetleri konuyla ilgili savcılığı bilgilendirir ve savcılıkça gerekli takibat yapılır. Hastanemizde yatan kişiyi de yakınlarının beyanları ve olaydaki tespitlerden sonra biz belli isim altında hastanede tedavi ettik. Bize verilen defin ruhsatına baktığımızda, tespit edilen kişi Buse Balcan. Yapılan otopsi sonucunda kimlik doğrulamasına geçilir. Bu olayda ölen kişinin adı, aile yakınlarının da ikrar etmesi ile Buse Balcan olarak gözüküyor. Şahıs yoğun bakımda kendine gelince kendisinin Buse Balcan olduğunu söylemiş. Bu arada yaşıyor denilen kişinin eski eşi, annesi, babası ve yakınları hem görüşme odalarındaki kameralarda ve bizzat içeri girerek yoğun bakımdaki kişiyi ziyaret ediyor. Aile yakınlarından hiç kimse bu kişi olmadığını söylemiyor. Bu, yaralı, ’Ben bu kişi değilim’ dediğinde ortaya çıktı" dedi.

"HASTANIN ESKİ EŞİ, ANNESİ VE BABASI YOĞUN BAKIMA GİRDİ"

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Hastane yöneticisi Çetin Duran, hastanenin konuyla ilgili bir sorumluluğu olmadığını ifade ederek, "Aysel Balcan ve Aleyna Karakaya olarak 2 yaralı hastanemize geldi. Kayıtlarımızda Aysel Balcan olarak görülen hastamızın genel durumu kötü, şuuru kapalı, yüzünde ve alnında travmaya bağlı kırıkları var. Hasta müdahalelerin ardından yoğun bakıma alındı. Olay yerinde kimliği kalmış durumdaydı, bize kimliğini ibraz edecek resmi bir belge gelmedi. Hasta yakınlarının özellikle Aleyna Karakaraya’nın kızı olduğunu biliyoruz. Aysel Balcan’ın ifadesi noktasında bize Aysel Balcan bilgisi ulaştırıldı. Hatta biz hastayı ameliyata aldığımız zaman herhangi bir kimlik bilgisi yoktu. Biz üzerimize düşeni ve acil olarak ne yapılması gerekiyorsa yaptık. Hastanın ameliyat sonrasında Aysel Balcan olduğu bize polis tarafından ifade edildi. Ölen Buse Balcan’ın tespitini de biz yapmış değiliz. Cuma günü itibari ile biz yoğun bakımdaki hastamızı uyandırdık. Aysel Balcan’ın eski eşi olarak Yaşar Karakaya eşini ziyarete geliyor, hastanın şuuru açık olduğu için kalemi işaret ediyor. Kendisinin Buse Balcan olduğunu, Aysel Balcan’ın amcasının kızı olduğunu ve Yaşar Karakaya’nın da Aysel’in eşi olduğunu yazıyor. Biz de yanlışlık olabilir diye aileye haber verdik. Adli mercilere de konuyu aktardık" dedi.

Hastanın tanınmaya engel bir durumunun olmadığını kaydeden Duran, "Hastanın yanına eşi, annesi, babası girdi. Aysel Balcan olarak ziyaret ettiler, bir nevi teşhisi onlar da yapmış oldu. Yoğun bakımda hasta ziyaretinde, kapalı devre kamera sistemi ile görüntüsünü izlediler. Dolayısıyla hasta kendine gelip Buse Balcan olduğunu ifade edene kadar tüm yakınları hastayı Aysel Balcan olarak ziyaret etti. Buse Balcan diye teşhiste bulunmadılar. Ben konuyla ilgilenip, Yaşar Karakaya isimli şahsı yoğun bakıma aldım, teşhis edemedi, eski eşi teşhis edemedi. Buse’nin eniştesi olan kişi teşhis etti" diye konuştu.

KAZADA 3 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Balıkesir-İzmir kara yolunun 35. kilometresinde meydana gelen kazada 3 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. Olay günü alınan bilgilere göre, kazada araç içinde sıkışan otomobil sürücüsü Nevzat Balcan, Aleyna Karakaya ve Aysel Balcan, Balıkesir itfaiyesi AKS ekibi tarafından çıkartılarak hastaneye kaldırılmış, Sinem Doğanay, Buse Balcan ve Duygu Yaban ise hayatını kaybetmişti.

Öte yandan, ölü ile sağ olan kişi arasındaki isim karışıklığı Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal etti. Savcının konuyla ilgili detaylı araştırma yapacağı öğrenildi.