Bucaspor TFF'den hakkını istiyor

Bucaspor, CAS’ın Fenerbahçe’nin şike cezasını onaylanmasıyla mağduriyetlerinin resmileştiğini belirterek, maddi ve manevi haklarının iade edilmesini talep etti. 
Bucaspor Basın Sözcüsü Timur Yaykıran, CAS’ın verdiği şike kararlarıyla mağduriyetlerinin resmileştiğini belirterek, “Spor Toto Süper Lig’den düştüğümüz sezon maçlarımızda şike olduğu İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nin karar dosyasında da yer almaktadır. Fenerbahçe’nin, Sivasspor ile oynayacağı şampiyonluk maçı öncesi bizim ligden düşürülmemizin garanti altına alınması ve Sivasspor’un Fenerbahçe karşısında maça rahat bir şekilde çıkması için mahkeme kararlarına yansımıştır. Aynı mahkemenin kararlarıyla, UEFA ceza vermiş ve CAS’ta bu cezaları onaylamıştır. Biz o sezon oluşan maddi ve manevi zararımızın ödenmesini istiyoruz. Bu çerçevede TFF’ye dava açtık ve UEFA’da başvurada bulunduk” dedi.

“DAVAMIZI, TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR MAÇIYLA İLİŞKİLENDİRMEK İSTEMİYORUZ”
Hafta sonu oynadıkları TKİ Tavşanlı Liniytspor maçında hakem hatalarının kendilerini oldukça etkilediğini belirten Yaykıran, “Biz, hakkımızı aramak için açtığımız davaların cezalandırılması olacağını aklımızın ucundan bile geçirmek istemiyoruz. Tavşanlı maçında hakem hataları canımızı çok fakat şike süreciyle ilişkilendirmek yanlış olur. Umarım hakem hatalarını TFF dikkate alır ve daha iyi atamalar yapılır” diye konuştu.