Bu çocuklar yardım bekliyor

Suriye’deki savaştan kaçıp İzmir’e kadar gelen mültecilerin çocukları parklarda zor şartlarda yaşam mücadelesi verirken acil mama, süt ve çocuk bezine ihtiyaçları olduğu bildirildi. 

Geçen yıllarda Irak, Afganistan, Somali gibi ülkelerdeki iç savaştan kaçıp İzmir’i Avrupa’ya kaçış için umut kapısı yapan mültecilerden sonra bu kez kent Suriyeli akınına uğradı. Barınacak yer bulamayan onlarca Suriyeli aile sokaklarda, parklarda kalırken yanlarındaki çocuklar tam bir yoksulluk dramı yaşıyor. Sokakta ailesi ile birlikte yıkanamadıkları için elleri ve ayakları kir tutan, vücutları yara bere içinde kalan çocuklar ve bebekleri görenler üzüntüsünden kahroluyor. 



Basmane semtinde bir parka yerleşen Suriyeli sığınmacı aileler kendilerine sahip çıkılmadığından yakındı. Suriyeli aileler, "Ne biz ne de çocuklarımız günlerdir banyo yapamadık. Tek umudumuz çevredeki insanlar. Ancak onlar da kendilerinden arta kalanları verebiliyor. Çocuklarımızın acil süt, mama, gıda, çocuk bezi, temiz giyim ve doktor kontrolüne ihtiyaçları var. Gece karanlık çöktükten sonra açık alanda korku içinde uyuyorlar. Yaşadığımız dramı onlara anlatmak çok zor. Feryadımızı yetkililer duysun" dedi.