Tekvandoda siyaset arası rekor

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, CHP’den belediye başkan aday adayı olan tekvandocu 57 yaşındaki Ali Bahçetepe, Güney Kore’de 28-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen masterler arası tekvando kırış şampiyonasında birinci oldu.

Belediye başkan aday adaylığını açıkladıktan sonra gittiği Dünya Tekvando Hammadang 2013 şampiyonasında, 51 yaş üstü sporcular arasında yarışarak birinciliği elde eden Bahçetepe, başarısını 30 Ağustos Zafer Bayramı'na adadı.

Belediyelerin alt yapı çalışmaları sırasında kaldırım kenarlarına konulan, 30 sahtimetre uzunluğunda, 20 santimetre eninde, kenar kalınlığı 3.5 orta bölüm kalındığı 1.5 santimetre ebatlarında olan su oluklarından 10'unu tek vuruşta kıran Bahçetepe, 2013 yılının ilk büyük başarısını elde etti.

Bu kategoride geçen yılda kırdığı 7 su oluğu ile kendisine ait olan birinciliği geliştirmeyi başaran Bahçetepe, "Bu yıl girdiğim yarışlarda hep aksilikler oldu. Birincilikleri kıl payı kaçırdım. Güney Kore’de 29 Ağustos’ta gerçekleştirilen yarışmada finalde 4 rakibimi geride bırakarak mutlu sona ulaştım" dedi.

Tekvando kırış dalında 15 olan Guinness rekoru sayısını, 20’ye çıkarmadan sporu bırakmayı düşünmediğini ifade eden Bahçetepe, bu hedefine ulaşacağına inandığını kaydetti.