Aziz Kocaoğlu'nun açıklaması talihsizlik

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun adaylığını resmen açıklamayıp, süreci izleyeceğini belirtmesine sert tepki gösterdi Dağ, "Kocaoğlu’nun bu sözleri kendisi ve partisi için son derece talihsiz olmuştur. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğu insanların egolarını tatmin etme yeri değildir" dedi.

Dağ, Kocaoğlu'nun açıklamasıyla başkanlığı halka hizmet amacı değil siyasi hesap olarak gördüğünü ortaya koyduğunu savundu.

"CHP İŞTE TAM DA BUDUR"

Dağ, konuyla ilgili olarak, "Bu açıklama, Kocaoğlu'nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı halka hizmet etme aracı olarak görmediğinin ve siyasi hesaplar üzerinden hareket ettiğinin en büyük göstergesidir. Yaklaşan yerel seçimler öncesi CHP, İzmir’i gererek siyasi rant elde etmeyi hedeflemektedir. Yaşanan son olaylar da bunun provasıdır. 14 yıldır İzmir’de Büyükşehiri yönetenlerin, yerel seçimler öncesinde hizmetlerini anlatmak ve projelerini ortaya koymak yerine, AK Parti'nin adayının gücüne göre hareket edeceğiz demesi CHP zihniyetinin göstergesidir. Bu zihniyete göre İzmir’in kalkınmasının, kazanmasının bir önemi yoktur. Çünkü CHP için önemli olan tek şey bu şehirde varlığını devam ettirebilmesidir. CHP işte tam da budur. İş yapmadan, çalışmadan, üretmeden ortamı gererek, ideolojiler üzerinden bir siyasi alan oluşturmayı ve başarı elde etmeyi düşünenler, nasıl bir yanılgı içinde olduklarını er ya da geç fark edeceklerdir" ifadelerini kullandı.

"EGOLARIMIZI TATMİN ETMEYE GEREK DUYMAYIZ"

Partilerinin seçim kazanmayı halka hizmet amacı olarak gördüğünü belirten Hamza Dağ, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bizim için asıl olan İzmir’in ve İzmirlinin kazanmasıdır. 2011 seçimlerinden bu yana Başta Sayın Bakanımız Binali Yıldırım olmak üzere hep İzmir'e ne kazandırabiliriz noktasında düşündük ve hareket ettik. Adaylarımızı da bu minvalde belirleyeceğiz. Çünkü biz seçim kazanmayı hizmet etmek noktasında bir araç olarak görürüz. Biz siyasi hesaplar yapmaya, koltuklar üzerinden egolarımızı tatmin etmeye gerek duymayız."