Bakan Yıldırım'ın kırmızı ruj yasağı yorumu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Hava Yolları (THY) hosteslerinin kırmızı ruj sürmesinin yasaklanmasıyla ilgili eleştirilere esprili bir yanıt verdi.

Bakan Yıldırım, "Kırmızı güzel bir renk. Ay yıldızlı bayrağımızın rengi" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ’Yerel seçimlerde Binali Bey aday olursa centilmence bir yarış olur’ sözü hakkındaki görüşü sorulan Bakan Yıldırım, bu soruya da, "Gayet güzel söylemiş. Biz de baştan beri aynı şeyi söylüyoruz. Hükümet olarak, İzmir’e her zaman pozitif ayrımcılık yapmaya çalıştık. İzmir’in sorunları yerel ya da hükümetle ilgilidir diye bir şey diye düşünmedik. Hepsinde yardımcı olmaya çalıştık. Çünkü, ben İzmir milletvekiliyim ve bakanım. Söylediğimizi hep tekrar ediyorum. Hizmette siyaset olmaz. Bu anlayışla yola çıktık aynı şekilde de devam ediyoruz" yanıtını verdi.

Aday olup olmayacağı sorusu yine sorulan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, gündemlerinde böyle bir konunun olmadığını söyledi.

Bakan Yıldırım, Aziz Kocaoğlu’na iyi niyet dileğinde de bulunarak, "Aziz Bey’e hayırlı olsun. Zamanı gelince AKP de adayını belirleyecek. O zaman da İzmirli hemşehrilerimiz kimi seçeceğine karar verecek. Şu anda gündemimizde seçim yok. Bizim gündemimiz hizmet. İzmir işlerini göreceğiz. Memleketimizin yollarını yapacağız. Havayolunu yapacağız. Günü geldiğinde seçimleri de en güzel şekilde yapacağız" diye konuştu.

Öte yandan İzmir'de devam eden havacılık konferansının öğleden sonraki bölümünde Bakan Yıldırım, aralarında El Salvador, Antiga, Barbuda, Guatemala, Guyana, Güney Sudan, Honduras, Belize, Kostarika, Peru ve Uruguay gibi Latin Amerika ülkeleri ile Afrika Kıtası’ndan Botswana, Somali, Svaziland, Çad, Sao Toma ve Gambiya ile havacılık alanında mutabakat anlaşması imzalandı.

Atılan imzalarla birlikte Türk Hava Yolları bundan böyle bu ülkelere uçuş gerçekleştirecek.