Demir korkuluk koluna saplandı

Aydın’da parkın korkuluklarından atlamaya çalışırken koluna demir korkuluk saplanan çocuk, hastaneye kaldırıldı.

Olay, saat 13.45’de Aydın merkez Meşrutiyet Mahallesi’nde bulunan Gençlik Parkı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, parkta arkadaşlarıyla birlikte oyun oynayan 11 yaşındaki Mert B., çevredeki vatandaşların uyarılarına rağmen yaklaşık 1,5 metre yüksekliğindeki demir korkulukların üzerinden atlamaya çalıştı. Korkulukların üzerinden geçmeye çalışan Mert’in sol kolunun arka kısmına uçları çok ince ve sivri olan parkın demir korkuluklarından birisi battı.

Büyük bir acı içinde feryat etmeye başlayan Mert’in imdadına ilk önce karşıdaki kahvede oturmakta olan vatandaşlar yetişti. Çocuğun acı çekmemesi için sabit bir şekilde tutmaya ve sakinleştirmeye çalışan vatandaşlar, durumu 112 Acil Servis ve itfaiye ekiplerine haber vardı. Koluna batan demir çubuktan kurtulamayan Mert’in hastaneye sevk edilmesi için olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından korkuluğun bir bölümü kesildi.

ACİL SERVİSE İTFAİYEYLE GİRDİ

Ambulansla alınan Mert’e ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Demir çubuk sallanıp acı vermemesi ve kan kaybının oluşmaması için sargı beziyle çocuğun koluna sabitlendi. Koluna saplanan demir çubukla Aydın Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Mert B., Acil Servis’e de itfaiye ekipleri eşliğinde girdi.

Kolunun acımaması için çok titiz davranılan Mert B., “Çok acıyor. Kolum kesilecek mi?” diyerek gözyaşı döktü. Mert’i kucağından bir an olsun bile indirmeye akrabası, “Mert; bal fotoğrafımızı çekiyorlar. Hadi gülümse” diye sakinleştirmek için uğraş verdi. Demir parçasının kolunun arka kısmındaki bölgeye saplandığı tespit edilen çocuk, tedavi altına alındı.

Olayın ardından Mert’in imdadına koşan vatandaşlar, parkta benzer görüntülerin sıkça yaşandığına işaret ederek, “Çocuklar her gün burada korkulukların üzerinden atlıyor. Biz gördüğümüz zaman müdahale ediyoruz. Ama ilk kez böyle bir olayla karşılaştık. Demir kolun arkasına saplanmıştı. Hemen koşup yardım ettik. Çok şükür ucuz atlatıldı” dedi.