1 Mayıs kutlamalarında kürsü gerginliği

Kütahya’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle yapılan kutlamada Tertip Komitesi ile kutlamalara katılan CHP’liler arasında konuşma hakkı verilmediği gerekçesiyle gerginlik ve arbede yaşandı.

Zafer Meydanı’nda yapılan 1 Mayıs kutlamalarını düzenleyen Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonuna (KESK) bağlı sendikaların temsilcileri ile kutlamalara katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Teşkilatları arasında gerginlik yaşandı. Kutlamalarda yapılan konuşmalarda kendilerine söz hakkı verilmediği gerekçesiyle oluşturulan kürsüye çıkan CHP Kütahya Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Öztürk, elindeki megafonlar konuşmaya başladı. Tertip komitesi de kutlamalar öncesinde CHP’ye programın bildirildiğini, CHP’den de kutlamalarda bir bayanın konuşma yapacağı yönünde kendilerine bilgi ulaştığını, ancak bayanın konuşmadığını belirterek Gençlik Kolları Başkanının program dışı olacağı için kürsüde konuşma yapamayacağını söyledi. Bunun üzerine CHP Gençlik Kolları Başkanı Öztürk de elindeki megafonla, “Taksimde kutlamalara izin vermeyen zihniyet ile burada kutlamaları tertip edenlerin zihniyeti aynı” dedi.

Kürsüdeki CHP’lilerin kürsüden indirilmesi için olayı polise bildiren tertip komitesi ile CHP’liler arasında arbede yaşandı. Polis kürsüye çıkarak CHP’lileri kürsüden indirdi. Daha sonra kutlamalara katılan CHP Kütahya Teşkilatları sloganlar atarak kutlama alanını terk etti.