İZVAK kulüpler için devrede

Kulüp başkan ve temsilcileriyle bir araya gelen İzmir Gücü Spor Vakfı yönetimi, belirlenen sorunlara acil çözüm bulunması için çalışmalara hız verdi. Tuğrul Yemişçi başkanlığındaki İzmir Gücü Spor Vakfı yönetimi, yeni sezon öncesi vakıftan beklentilerin konuşulacağı ortak akıl toplantısı için kulüp başkan ve temsilcileriyle bir araya geldi.

Karaca Otel’deki yemekli toplantıya İZVAK İcra Kurulu üyeleri Tuğrul Yemişçi, Selçuk Sert, Deniz Barçın ve Ali Ergöçmez’in yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, İl Md. Yrd. Ali Salbaş, Altay’dan Başkan Niyazi Konuşmaz, Altınordu’dan Başkan Vekili İbrahim Görücüoğlu, Bucaspor’dan Başkan Vekili Hüsnü Kaya, Göztepe’den Başkan Hüseyin Altınbaş, İzmirspor’dan 2.Başkan Ethem Ateşler, Karşıyaka’dan Başkan Fatih Diniz ve Menemen Bld.Spor’dan Mehmet Aslan katıldı. Vakfa üye olmamalarına rağmen toplantıya davet edilen Bergama ve Balçova Belediyespor’dan ise temsilci yer almadı.

Tüm kulüp başkanları tek tek söz alarak yaptıkları değerlendirmelerde, ekonomik olarak zor günler yaşadıklarını, diğer illerde olduğu gibi merkezi ve yerel yönetimlerin harekete geçirilerek kulüplere kaynak aktarılması konusunda İzmir Gücü Spor Vakfı’nın daha aktif rol alması gerektiği görüşünde birleşti. Vakfın hızlı hareket ederek, öncelikle İzmir Milletvekili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile sorunlarının görüşüleceği bir toplantı organize etmesini isteyen kulüp başkanları, İzmir’deki EXPO ve İZKA gibi kamu kurum ve kuruluşlardan da proje desteği alınması konusunda harekete geçilmesinin şart olduğunu iletti.

Kulüplerin sorunlarını tek tek dinleyip not alan İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi, 9 İzmir kulübünün birlikte tek güç olarak hareket etmesiyle tüm engellerin ortadan kalkacağına gönülden inandığını belirterek, “Vakıf çatısı altında birlikte hareket ederek stat konusunda Ankara’da geçen Mart ayında elde ettiğimiz zafer ortada. Şimdi de ekonomik kaynak sağlama konusunda aynı yöntemi uygulayacağız. Kulüplerin sorunu bizim sorunumuzdur. Vakıf zaten bu organizasyonlar için kurulmuş. Birlikte hareket edilmesi yönünde bize verdiğiniz yetkiyle hemen acil eylem planını devreye sokacağız.

ANKARA’YA ZİYARET

Ankara'da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ile tüm kulüp başkanlarımızı bir araya getirecek toplantıyı kısa zamanda organize edeceğiz. İZKA Genel Sekreteri Sayın Ergüder Can ile bizzat ben görüşüp, kalkınma ajansından proje karşılığında kulüplerimize nasıl destek olunacağını öğreneceğim. Yeni stat inşaatlarının takip işlerini vakıf olarak yürüteceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kulüp altyapılarına İZVAK’ın ortaya koyacağı proje dahilinde tesis ve yardım konuları için Başkan Sayın Aziz Kocaoğlu ile yine bizzat ben görüşeceğim. Bu toplantıda dile getirilen ortak ve bireysel sorunları dosya haline getirip, sizlerin de onayı alınarak İzmir Milletvekili Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a sunulacak hale getireceğiz. Bu ortak akıl toplantısında sizlerden aldığımız güçle kulüplerimiz adına tüm sorunların çözülmesi için acil bir şekilde çaba harcayacağız. Birlikte hareket edersek, çözüme daha çabuk ulaşırız” dedi.