Torbalı'da yerel seçimin nabzı sert atıyor

 Torbalı Cumhuriyet Halk Partisi’nde 248’i belediye meclis üyeliği, 3 kişi de belediye başkan adaylığı için toplam 251 kişi başvuruda bulundu. Diğer siyasi partilerden MHP’de başvurular 1 Eylül tarihinde başladı ve şu ana kadar belediye meclis üyeliği için 70’e yakın başvuruda bulunuldu. AK Parti’de ise başvurular henüz başlamadı. 
KESİN LİSTE ŞUBAT’IN 2. HAFTASINDA BELLİ OLACAK
CHP'de 251 kişinin belediye meclis üyeliği içi dosya aldığı açıklandı. Süresi biten başvurular içinde mevcut başkan İsmail Uygur, İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Güney ve Fikret Akyüz belediye başkan adaylığı için başvuruda bulunan isimler arasında yer alıyor. CHP Torbalı’da mevcut belediye meclis üyesi olanların içinde Erkan Zeylan, Hamit Cömert, Mehmet Kurt, Düzgün Yılmaz, Eyüp Ayata ve Emin Bardakçı ise tekrar başvuru yapmayan isimler arasında bulunuyor. Parti genel merkezinin direktifleri doğrultusunda sonuçların Şubat ayının 2.’inci haftasında açıklanması bekleniyor.


MHP TORBALI BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI AYLAR ÖNCESİNDEN BELİRLEMİŞTİ
Milliyetçi Hareket Partisi’nde 1 Eylül tarihinde başlayan aday adaylığı başvurularında şimdiye kadar 70’e yakın kişi başvurdu. MHP, aylar öncesinden belediye başkan adayını belirlemiş ve İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu, başkan adayı olarak gösterilmişti. İlçe yönetiminde bulunan Tevfik Taner Aygüneş, Kamil Özlü, Necdet Başer, Hakan Özsırma, Mustafa Zeybek ve Mehmet Kılınç belediye meclis üyeliği için görevlerinden istifa etti. Bunların arasında sadece Mehmet Kılınç meclis üyeliği için başvuru yaparken, diğer 5 ismin de önümüzdeki günlerde adaylık başvurusu yapması bekleniyor.


CHP’Lİ AKPINAR: BAŞARILI BİR LİSTE İLE TORBALI’DA 3.’ÜNCÜ CHP DÖNEMİ YAŞANACAKTIR’
Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanı Faruk Akpınar, CHP’li belediyenin ilçede önemli hizmetlerde bulunduğunu, Torbalı’yı köy görünümünden kurtararak kent kimliği kazandırdığını söyledi. Bu nedenle vatandaşların CHP’ye yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Akpınar, Aday bolluğu yaşadık. Bu memnuniyet verici bir olay. Başvuru yapan arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerli kişilerdir. Hepsi de kendilerine verilecek görevi layıkıyla yerine getirecek arkadaşlarımız. Bundan sonrasını genel merkezimiz değerlendirecek. Başarılı bir liste ile Torbalı’da 3.’üncü CHP dönemi yaşanacağına inanıyorum” dedi.


AK PARTİ, UYGUR’UN KARŞISINA RAKİP ÇIKARAMIYOR
Yerel seçimler öncesi en dağınık görüntüyü AK Parti çiziyor. Belediye başkan aday adaylığı için Behçet Çınar, Sezai Tamer, Cıva İsmail Akman, Nurettin Albaş, Adnan Yaşar Görmez gibi isimler kulislerde dolaşıyor. Ancak AK Parti İlçe Teşkilatı mevcut Belediye Başkanı İsmail Uygur’a rakip olabilecek bir isim üzerinde anlaşamadıkları için göstermelik bir aday ile seçime girebilecekleri konuşuluyor. Konuyla ilgili Adnan Yaşar Görmez, açıklama yapmaktan kaçınıyor.