İzmirli ragbici kızların başarısı

Bostanlıspor Kız Ragbi takımı Türkiye ikincisi olarak önemli bir başarıya imza attı. Finalde şampiyonluğu uzatmada altın gol kuralının uygulanmasıyla hakem hataları sonucu kaybettiklerini belirten Kulüp Başkanı Avni Erboy, "Ragbide en kısa zamanda Türkiye'nin bir numarası olacağız" dedi. Bir ay önce kurulan bir takımın üstelik de hiç şans tanınmadığı şampiyonada ilk kez nizami sahaya çıkıp da şampiyonluğu kaçırmasının alkışlanacak bir spor olayı olduğunu dile getiren Avni Erboy, "gönüllerin şampiyonu olmak da önemli ama, biz gelecek yıl zafere ulaşacağız. Kızlarımız bunun sözünü şimdiden verdiler. Antrenmanları aksatmadan devam ettirecekler" diye konuştu.

Bostanlıspor Kulübü Başkanı Avni Erboy, “Finale yakışan bir oyun sergileyen ve ragbinin güzelliklerini seyircilere sunan oyuncularımın hepsinin anlından öpüyorum. İzmir’i, Karşıyaka’yı, Bostanlı’yı en güzel şekilde temsil ettiler. Sahadaki duruşlarıyla da sporun güzelliklerini yansıttıkları için de hepsini yürekten kutluyorum. Türkiye 2.si olduklarını sevinemediler. Çünkü şampiyonluk haklarıydı.

Kupayı kaldıramadılar ama Pazarcık halkının kalbinde yer buldular. Bu da mutluluk verdi. Federasyon başkanı Şahin Kömürcü’ye bizi ragbi sporuyla tanıştırdığı için teşekkür ederim. Pazarcık halkı adına belediye başkanı Kamil Dalkara, kaymakam Mustafa Sarıkaya, Pazarcık Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Ali İrfan Özsönmez ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederiz” dedi.

Bostanlıspor'un son yıllarda aldığı Türkiye çapındaki başarılarında en büyük etkenin Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın Gode Cengiz Spor Tesislerini kendilerine tahsis etmesi olduğunu da ifade ederek, "kupayı başkanımıza götüreceğiz. Ona şükranlarımızı sunacağız. Bize ilgisini esirgemedi. Biz de onun güvenini boş çıkarmamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bostanlıspor yeni zaferlere imza atacak" dedi.