Simav'da 4 ev yandı

- Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Demirciköy beldesinde dün gece yarısından sonra çıkan yangında 2 ev tamamen kullanılamaz hale gelirken, iki ev de hasar gördü. Yangın söndürme çalışmalarına katılan vatandaşlardan 6’sı dumandan etkilendi, yaralanan 1 kişi ise tedavi altına alındı. Edinilen bilgiye göre, Demirciköy beldesinde Arif Candan'a ait metruk bir evde saat 00. 30 sularında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle gök yüzüne yükselen alevler kısa sürede bitişiğindeki Hakan Baykal, Uğur Atasoy ve Mehmet Özdemir’in evlerine de sıçradı. Söndürme çalışmalarını ilk başlarda kendi imkanları ile sürdüren çalışan mahalle sakinlerine zor anlar yaşattı. Kısa sürede büyüyen yangına daha sonra olay yerine gelen Simav Belediyesi'nin yanı sıra çevre beldelerden gelen çok sayıda itfaiye ve Simav Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme ekipleri müdahale etti.

Yaklaşık 3 saatte kontrol altına alınabilen yangında söndürme çalışmalarına katılan vatandaşlardan dumandan etkilenen 6'sına olay yerinde hazır bekletilen 112 acil servis ekibi tarafından müdahale edilirken, bacağı yangın merdivenine sıkışan Hasip Çağan isimli vatandaş Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi Acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hasip Çağan’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Çıkış sebebinin henüz belirlenemediği yangında Arif Candan ve Hakan Baykal’a ait ahşap evler kullanılamaz hale gelirken Uğur Atasoy ile Mehmet Özdemir’e ait betonarme binalar hasar gördü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.