ODTÜ'dekiler 1957 ABD'sindeki beyazlar gibi

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yapılan sözlü saldırılara tepki göstererek, saldırganları 1957 ABD'sindeki ırkçı beyazlara benzetti.

AK Parti İzmir Milletvekili Günay, ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yapılan sözlü saldırıları, 1957 yılında bir grup beyaz Amerikalının siyah öğrencileri okuldan atması olayına benzeterek Twitter’da paylaştığı fotoğrafın altına, "İnsanlar, dünyanın her yerinde, -zaman zaman- insanlığın yüzünü kızartan nice işler yaptılar!’’ açıklamasında bulundu.

"DIŞLAYICI DAVRANIRLARSA İÇTENLİKLİ OLAMAZLAR"

Başkaları için istemedikleri demokrasiyi, kendileri için isteyenlerin içten olmadığını söyleyen Günay, "Üniversitelerde ve başka kurumlarda yeni gerginlikler, yaşadığımız kültürel bölünmelere olumsuz katkı yapmaktan başka hiçbir işe yaramaz. Türkiye’nin yeniden etnik/dinsel yahut ideolojik bölünme ve çatışmalara sürüklenmesi, demokratikleşmeye zarar, otoriteye yarar sağlar. Demokrasi/özgürlük istediğini söyleyenler, kendileri için istediklerini başkalarına hak görmez, dışlayıcı davranırsa içtenlikli olamazlar" açıklamalarında bulundu.