Sultan'ın imza gününde izdiham

Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, 8'inci Datça Sinema ve Kültür Festivali kapsamında Kentpark’ta düzenlenen imza gününde hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

'Sinema ve Ben' adlı anı kitabının imza gününde hayranlarıyla buluşan sanatçı, yoğun ilgiden önce memnun oldu, sonra stant önünde yaşanan izdiham nedeniyle zor anlar yaşadı. Datça Belediyesi tarafından ücretsiz olarak dağıtılan 500 kitaptan alabilmek için birbirleriyle yarışanlar arasında tartışma çıktı. Datça Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan, olumsuzluklar üzerine mikrofonu alarak vatandaşları uyarmak zorunda kaldı. Tokcan, "Lütfen sıraya girelim, eğer böyle devam ederse imza gününü iptal etmek zorunda kalacağız. Türkan Hanım havasızlıktan zor durumda kaldı. Biraz açılıp sırayla kitapları imzalatalım" diye konuştu.

Türkan Şoray, hayranlarının etrafını sarması nedeniyle nefes bile almakta zorlanınca devreye polis girdi. Polisin önlem alması sayesinde imza günü güçlükle de olsa yapılabildi. Saat 16.00’da başlayan imza günü 18.00’a kadar devam etti.