Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması'nda kazananlar belirlendi

Gazeteci Barış Selçuk’un anısını yaşatmak ve genç gazetecileri teşvik etmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 14. kez düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması sonuçlandı.

Seçici Kurul, 05 Eylül 2013 tarihinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Gazeteci-Yazar Melih Aşık, TRT Bölge Müdürü Muharrem Acar, Gazeteci –Yazar Öcal Uluç, E.Ü İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Oğuzhan Kavaklı, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan Sadık İpekçi, Sabah Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Ünal Ersözlü, NTV İzmir Temsilcisi Merih Ak ve usta foto muhabiri Aykut Fırat’ın katılımıyla toplandı.

Yarışmada yer alan haber, fotoğraflar ve televizyon haberlerini dikkatle inceleyen Seçici Kurul; Ulusal Haber, İzmir Kent Haberi, Haber Fotoğrafı ve İzmir Kent TV haberi dallarında birincileri ve Hande Mumcu Özendirme ödüllerini belirledi. Ödüller, 23 Eylül tarihinde Kültürpark İzmir Sanat’ta saat 19.00’da düzenlenen törenle sahiplerini bulacak.

İşte ödül kazanan gazeteciler

Seçici Kurul toplantısı sonucu ödül alan eserler şöyle belirlendi:

“İzmir Kent Haberi” dalında Doğan Haber Ajansı’ndan Mustafa Oğuz’un “Sessiz Sanata Gürültü Cezası” başlıklı haberi birinciliğe layık görüldü.

Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü Habertürk’te “Süper Yükseliş” başlıklı haberiyle Mert Neşet Muslu kazandı.

“İzmir Kent TV Haberi” dalında Doğan Haber Ajansı’ndan Elif Demirci ve Hakan Güngördü’nün “Bakan Açık Mikrofon Kurbanı” haberi birinciliğe layık görüldü.

Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü Doğan Haber Ajansı’ndan Taylan Yıldırım ve Cihan Durak “Eylemciler Yürüyor” başlıklı haberiyle kazandı.

“Ulusal Haber” dalında Radikal Gazetesi’nden Serkan Ocak’ın “İzmir’in Çernobili” haberi birinciliğe layık görüldü.

Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü Cumhuriyet Gazetesi’nden Ozan Yayman’ın “CD’ler yolda doğurdu” başlıklı haberi aldı.

“Haber Fotoğrafı” dalında Doğan Haber Ajansı’ndan Taylan Yıldırım’ın “Bu Hatırlamıyor Ya Diğerleri?” başlıklı haberde yayınlanan fotoğrafı birinciliğe layık görüldü.

Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü ise 9 Eylül Gazetesi”nde “Kim Bu Taş Atan Sivil Adamlar?” başlıklı haberde yayınlanan fotoğrafıyla Aydın Çetinkaya kazandı.