Sokak hayvanlarını tedavi etti, dayak yedi

Aydın'ın Nazilli İlçesi’nde, hayvan sever 47 yaşındaki Naime Urul, bahçesinde besleyip, tedavilerini yaptığı büyük bölümü yaralı ve hasta sokak hayvanlarını almaya gelen belediye ve polis ekipleri tarafından dövüldüğünü ileri sürüp, savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Şirinevler Mahallesi’nde yaşayan 45 kişi, komşuları Naime Urul’ın bahçesinde büyük bölümü yaralı, hastalıklı ve sakat sokak hayvanından rahatsız olup, Nazilli Belediyesi’ne şikayetçi oldu. Bunun üzerine belediye zabıta ekipleri, polisle birlikte, 15 Ağustos’ta, Urul’ın 274 Sokak’taki evine gidip, bahçesinde beslediği kedi ve köpekleri almak istedi. Çilingir yardımıyla bahçe kapısını açıp içeri giren polislerden birinin bahçe duvarına dayalı bir tahta parçasını alıp, yaklaşması halinde kafasına vurmakla kendisini tehdit ettiğini ileri süren Urul, şunları anlattı:

"Korktum. Ney yapacağımı şaşırdım. Ne yapıyorsunuz? demeye kalmadan bahçedeki kedi ve köpekleri toplayıp, belediyenin hayvan barınağının kamyonetine taşımaya başladılar. Bunun üzerine aralarında felçli ve tedavisi süren hayvanlar olduğunu, onları almamalarını söyleyip, engel olmak istedim. Üzerime çullanıp, yerde sürükleyip, tartakladılar. Gözümün birinde görme kaybı olduğunu söyleleme rağmen biber gazı sıktılar. Bir suçluymuşum gibi ellerimi kelepçeleyerek, beni zorla ekip otosuna bindirdiler. Oysa ki ben polislere direnmemiştim. Buna rağmen bana ağza alınmayacak küfürler ettiler. Yaşananlar nedeniyle kollarım ve yüzümde morluk ve şişlikler oldu. Nazilli Devlet Hastanesi’nden 10 günlük darp raporu alıp, bunu yapan polis ve belediye çalışanlarından savcılığa şikayetçi oldum."

5 yaşından bu yana hayvanlara karşı sevgi beslediğini belirten Urul, “Daha önce 8 yıl bir veterinerin yanında çalıştım. ADÜ Veterinerlik Fakültesi’nde bir süre gönüllü olarak hizmet yaptım. Çalıştığım yerlerde hayvanların bakım ve tedavilerine yardımcı oluyordum. Buradaki işlerimden ayrıldıktan sonra sokaktaki yaralı ve hasta hayvanları görürsem alıp, evimin bahçesinde tedavilerini yapmaya başladım. Gündelik işlerde çalışarak kazandığım parayı da bu hayvanlar için harcadım. Her hayvanı değil sadece yardıma ihtiyacı olanları alıyorum. Bunda ne kötülük olabilir ki?" diye konuştu.

Bahçesinde, sokak hayvanlarının yanında tavşan, tavuk, horoz ve kaplumbağa da besleyen Urul, komşularının şikayetçi olmasına anlam veremediğini de belirtip, "Bahçemde beslediğim sokak hayvanlarının hepsinin aşılarını yapılıp, kısırlaştırılıyor. Ayrıca, koku olmaması için sıkı sık temizlik yapıp, kene ve olası diğer hastalıklara karşı gerekli ilaçlamaları da yapıyor. Buna rağmen şikayet edilmem beni üzdü. Bu hayvanların da can taşıdığı unutulmamalı" dedi. Ural, beslediği hayvanların hepsine sevdigi kişilerin isimleri verdiğini de anlattı.

HAYVANSEVERLERDEN DESTEK

Urul’un yaşadıklarını tesadüfen öğrenen HAYTAP (Hayvanları Hakları Federasyonu) Aydın Şubesi üyesi Burçin Yükser’in sosyal paylaşıp sitesinde paylaşması üzerine hayvanseverler olaya tepki gösterdi. HAYTAP Aydın Şube Başkanı Şenay Tekinbaş’ın da devreye girip, belediye ve diğer ilgililerle görüşmesini ardından alınan hayvanlardan 1 kedi ve 9 köpek, tedavilerinin devam etmesi için iade edildi. HAYTAP Üyesi Yükser, bu olayın peşini bırakmayacaklarını belintip, "Aydın Barosu ile irtibat halindeyiz. Kendini hayvanlara adadığı için hiç evlenmemiş bir kadına uygulanmış bir şiddet var. Başımızda taşımamız gereken bir kadına yapılanlar kabul edilebilir değil. Ayrıca, Hayvanlara kötü muamele var. Götürülen kedilerden 8’inin telef olduğunu öğrendik. Sorumlular cezalandırılmalı" dedi.