Babadağ'dan 8 ayda 48 bin 596 kişi uçtu

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan yılın 8 ayında paraşütle atlayanların sayısı geçen yıla göre 10 bin 68 kişi artarak, 48 bin 596 kişiye ulaştı.

Yerli ve yabancı uçuş tutkunlarının vazgeçilmez noktası haline gelen 1965 rakımlı Babadağ'dan 2013 yılının 8 ayında yamaç paraşütüyle uçanların sayısı geçen 2 yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artarak 48 bin 596 kişiye çıktı. Bu rakam 2012 yılının aynı döneminde 38 bin 528'de, 2011'de ise 38 bin 762 kişide kalmıştı. Yıl sonuna kadar atlayış sayısının 65 bini geçmesi bekleniyor. 

Fethiye Güç Birliği şirketi tarafından işletilen Babadağ'da yamaç paraşütü uçuşlarının daha sağlıklı yapılması için çaba sarf ediliyor. Kalkış pistlerinin parke döşenmesi, kazalara müdahale edecek sağlık ekibi ve ambulans bulundurulması, yolun parke kaplanması gibi çalışmalar, yamaç paraşütü uçuşları için Babadağ'ı her geçen gün daha fazla tercih edilir konuma getiriyor.

 

REKOR UÇUŞ BEKLENİYOR

Fethiye Güç Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Babadağ'dan yapılan atlayış sayısının bu yıl rekor seviyeye çıkacağını tahmin ettiklerini söyledi. Uçuş sayısında 2011 ve 2012 yıllarına göre yüzde 25'lik artış yaşandığını aktaran Başkan Arıcan, şunları kaydetti:

"Bu artışın yılsonuna kadar devam edeceğini ve atlayışların 65 binin üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Teleferik projesi ve yeni pistler için çalışmalar sürüyor. Devam eden çalışmaların tamamlanmasının ardından Babadağ, 12 ay uçuş yapılabilen dünyanın en önemli uçuş merkezi olacak. Okul ve kulüp sporcularını bölgemize çekmek için yurtiçi ve yurt dışında ciddi bir çalışma sürecine gireceğiz. Yamaç paraşütü şirketleri kış aylarında da faaliyetini sürdürebilecek. Yaşanacak hareketten tüm esnaf faydalanacak."