İzmirli kızlar tarih yazacak

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanan ve Ön eleme grubundan üç galibiyet ile çıkan Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı turu geçerek tarihe geçmeye hazırlanıyor. 
Konak Belediyespor’un en büyük ilk 16 takım arasında kalması İzmir’de futbol camiasında heyecan yarattı. İzmirli kızların başarı grafiği Türkiye’nin yüzün altına düşen puanını da yükseltti. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, tüm İzmirlileri, 9 ekim Çarşamba günü İzmir’de yapılacak olan karşılaşamada İzmirli kızlara destek vermeye davet etti.
Konak Belediyespor 9 Ekim Çarşamba günü Polonya kadınlar liginde dört sezon şampiyon olan RTP Unia Raciborz takımını konuk edecek. İlk maçın önemine değinen Başkan Tartan, İzmirlilerin vereceği destek ile karşılaşmadan mutlaka galip ayrılmaları gerektiğini belirterek, Polonya’ya avarajlı gitmek istediklerini söyledi. Konakbelediyespor’un rakibini elemesi durumunda ise Apollon Limassol LFC (Kıbrıs Rum Kesimi) ile SV Neulengbach (Avusturya) eşleşmesinden galip çıkacak takım ile çeyrek finali kasım ayında oynayacak.
Takımın çeyrek finali oynamasıyla birlikte Konak Belediyespor’un tur atlayarak uluslararası heyecan yaşanacağını belirten Başkan Tartan, Türk kadınının adını tüm dünyaya başarılarıyla duyuracaklarını belirterek; ” Konak Belediyespor; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi ülkemizi Avrupa’da temsil ediyor. Belediye kadın futbol takımımız Türkiye’nin ve İzmir’in çağdaş yüzünü bu şampiyonlar ligi süresince en iyi şekilde dünyaya gösteriyor. Herkesi destek vermeye davet ediyorum." dedi.