Üniversiteye kayıt için geldiler, ölümden döndüler

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne kaydolmak için tatil yaptıkları Bodrum’dan kent merkezine gelen dört üniversitelinin içinde bulunduğu otomobil, önüne çıkan köpeğe çarpmamak için direksiyonu kıran sürücünün kontrolünden çıkıp takla attı. Ters dönen otomobildeki dört gencin, şans eseri burnu bile kanamadı.

Kaza, Muğla- Aydın karayolu Akçaova Mevkii’nde bugün saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Ankara’da sınava giren ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne yerleşen hepsi 19 yaşında olan Mert Uğurlu, İsmail Alagöz, Tuğçe Erkoç ile Batuhan Kulak, tatil için bir hafta önce Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne geldi. Dört genç, Bodrum’dan kiraladıkları 48 YU 653 plakalı otomobille, üniversitede kayıt işlemlerini yapmak için kent merkezine gelmek üzere yola çıktı. Mert Uğurlu, yönetimindeki otomobille, iddiaya göre aniden yola çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yaptı. Kontrolden çıkıp orta refüje çarpan otomobil, takla atıp ters döndü. Üniversiteli gençler, kendi imkanlarıyla araçtan çıktı. Kazayı görenler polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine itfaiye ekibi de sevk edildi. Şans eseri burnu bile kanamayan dört genç, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan gençlerden Batuhan Kulak, “Arkadaşımın önüne köpek çıktı. Çarpmamak için direksiyonu kırınca refüje çarptık. 4-5 takla attık. Ne olduğunu anlamadık. Büyük bir korku yaşadım. Verilmiş sadakamız varmış” dedi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.