ODTÜ'deki taciz vakası büyüyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eğitim özgürlüğüne engel olanların bedelini ödeyeceğini dile getirerek, ODTÜ’de başörtülü öğrencilere karşı yapılan tacize ilişkin “YÖK de biz de gerekeni yapacağız” dedi.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi’ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından önemli başlıklar şöyle;

G-20 siyasi değil, ekonomik bir zirve. Sadece Suriye’nin hareketli olduğu bir dönemde ister istemez farklı bir şekilde gündeme oturmuş oldu. Şu anda buradan umutlu veya umutsuz ayrılmak gibi bir şeyi konuşmak yanlış olur. Sadece süreci bizim dikkatli bir şekilde takip etmemiz ve gereğini de yapmamız gerekir diye düşünüyorum. Başkanlık sistemi bizim olmazsa olmazım değil. Dünyanın gerçeklerini görmek durumundayız.Başkanlık sisteminin üzerinde çalışmak günah değil. Netice almak istiyorsak sistem gizden geçirilmeli. Rusya ve Çin için görüşmeler yapıldı. Rusya'nın sorduğu soru hala kimyasal silahların Esed tarafından kullanılıp kullanılmaması.

Putin hala kimyasal silahların muhalifler tarafından kullanılabileceğini düşünüyor. Rusya, hala kabullenmiyor, belki geleceği düşünüyor. Şu anda henüz ortak bir operasyon kararı yok."

BARIŞ İÇİN MERDİVEN BOYAMIŞ

Bu arada ODTÜ'de başörtülüleri taciz eden kız öğrencilerden birinin barış için merdiven boyama eylemi yapanlar arasında da yer aldığı ortaya çıktı.

Dün Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde yaşanan olayda bir grup öğrenci, başörtülü oldukları için iki kızı taciz ederek kampüsten çıkarmaya çalışmıştı. Tacizci kızlardan birinin elinde fırçayla "barış" için merdiven boyadığı belirlendi.