İzmirli iş adamının okuma azmi

Elektronik mühendisi işadamı Özdemir Özdemir, tam 26 yıl sonra, 49 yaşında üniversite sırasına oturacak. Özdemir, burslu kazandığı Gediz Üniversitesi'nde, gençlik hayali siyaset bilimi ve kamu yönetimi eğitimi görecek. Velisi de kendisi gibi üniversite öğrencisi olan kızı İdil. 
Gediz Üniversitesi’ne kayıt yaptıran öğrencilerden biri de 49 yaşındaki Özdemir Özdemir... Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nü burslu kazanan Özdemir, başarılı bir işadamı. 1991 yılında kurduğu şirketi Tesla Elektronik’le askeri tesislerin bilgi teknolojisi altyapısını kuruyor, hem Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hem de NATO’ya hizmet veriyor. Özdemir, 1987’de elektronik mühendisi olarak mezun olduğu ODTÜ’den sonra tekrar öğrenci sıralarına oturmaya hazırlanıyor. Başarılı işadamının veliliğini de üniversite öğrencisi kızı İdil üstlendi.
Özdemir Özdemir, gençlik yıllarında siyasal bilgiler eğitimi görmek istediğini, ancak ailesinin de etkisiyle mühendisliği seçmek zorunda kaldığını ifade etti. Bu hayalini Gediz Üniversitesi’nde gerçekleştireceğini anlatan Özdemir, şunları söyledi: “Bu bölümde okumak içimde ukde kalmıştı, bir fırsatını bulup hedefime ulaşmak istiyordum. Bu yıl ani bir kararla üniversite sınavlarına girdim, iyi puan aldım ve Gediz Üniversitesi’ni tercih ettim. Bir yandan işlerimi sürdüreceğim, bir yandan da derslerime katılacağım. Şimdiden çok heyecanlıyım, eğitimin başlamasını sabırsızlıkla bekliyorum.”
OKUMANIN YAŞI YOK
Azmiyle örnek olan, “okumanın yaşı ve imkansız yok” dedirten Özdemir Özdemir, gençlere de şöyle sesleniyor: “Hayallerinizin peşini asla bırakmayın, olumsuzluklara boyun eğmeyin. Her şeyi başarabilirsiniz, yeter ki isteyin...” Babasıyla birlikte aynı dönemde üniversite eğitimi görecek olan İdil de, “Böyle bir babaya sahip olduğum için çok şanslıyım. Beni velisi yapması da zaten onun nasıl biri olduğunu anlatmaya fazlasıyla yetiyor. Çok başarılı olacağına inanıyorum” diye konuşuyor.