Arda'ya ceket arasından işaret!

 Andorra’yı Kayseri Kadir Has Stadı’nda 5-0’lık skorla geçen A Milli Takımın Teknik Direktörü Fatih Terim, maç sonrası oyuncularını överken, Arda'nın lider gibi davrandığını, maç içinde skor 4-0 iken ceketinin arasından "5" işareti yaptığını, genç oyuncunun da beşinci golü kaydettiğini anlattı.

Terim, “Andorra güçlü takımlar kategorisinde değil ama 10 kişiyle defans yaptığı zaman bunu açmakta zorlanıyorsunuz. Yarım saat zorlandığımız söylenebilir ama oyunun kontrolü bizim elimizdeydi. Pozisyon ve pas yüzdemiz çok fazlaydı. Sevindirici. Bir galibiyet bir moral bir silkinme gibi düşünülebilir. Oyuncularımı kutluyorum. Çok istekli ve söylenenleri yapmaya özen gösteren bir takım vardı. Kayseri’ye gelen seyirciler gibi sahanın dolu olması lazım. Takımı destekleyen, milli takımın hiçbir dönemde olmadığı kadar desteğe ihtiyacı var. Buraya gelince herkesin rengi kırmızı-beyaz olur. Bu da benim için sevindirici bir şey. Biri sahada biri tribünde birleşince coşkuya dönüşüyor. Taraftara sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Sorulan bir soru üzerine ise Fatih Terim, “Gruptaki durumumuz çok açık. Mağlubiyet şansımız yok. Hep yensek de bir şey olmuyor. Rakiplerin puan kaybetmesi gerekiyor. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Romanya karşısında, Türkiye bir takım çıkaracaktır muhakkak. İyi bir Milli Takım yapabiliriz. Hepimizin daha doğru yapacağımız şeyler var. Bunları hayata geçirmeliyiz. Yeniden dizayn etmek için bilgimiz ve birikimimiz var. Bunun için herkes elini taşın altına koymalı” diye konuştu.
Oyuncuların performansı için ise tecrübeli teknik adam şunları söyledi:
“Gökhan çok yetenekli ve önemli işler yaptı. Oynaya oynaya daha önemli işler yapacak. Arda tam bir değer Milli Takım için. Formda ve arzulu. Oynamaktan da zevk alırken, hücum görüntüsünde olan bir takım. O da çok iştahlıydı. Yetenekli oyuncuları fazla olan birtakımın mücadele gücü de fazla olmalı. Onu yapmaya çalışacağız. Fazla zamanımız yok ama ancak bu kadar. Elimizden geldiği kadar hepsini iyi duruma getireceğiz. Gökhan çok daha iştahlı oynadı.”
Terim kendisi için yapılan eleştiriler ile ilgili bir soru üzerine de “Ben dengeleri gözetmeye çalışıyorum. Vazifelere odaklanmaya çalışıyorum. Saat başı birileri konuşup yeni gündemler önüme getiriyor. Öncelikle ben bunu hak etmiyorum. Sizleri ve kamuoyunu idare ettiğim gibi bir yargıya varıyorsunuz. Ben farklı bir yerde değilim. Sizler aynı yerde değilsiniz ben aynı yerdeyim. Kimse benim milli görevlerimi ve Galatasaray’a olan bağlılığımı tartmaya kalkmasın. Bunlarla ilgili şüphe duymaya kimsenin hakkı yok. Buna müsaade etmem, etmeyeceğim de. Herkesi sakinliğe ve desteğe davet ediyorum” açıklamasında bulundu.
Fatih Terim, 2020 Olimpiyatları’nın yarın hangi ülkede düzenleneceğini hatırlatarak, “2020 toplantısı için olimpiyat kararı için son saatleri yaşıyoruz. Geleceğin Türkiye’si için çok önemli bir karar. Umarım alırız ve istediğimiz gibi olur. Her branşta olimpiyat sporcuları yetiştirecek bir ülke temenni ediyorum. İnşallah olimpiyatlar bizim olur. Başbakanımıza ve ekibine, Hasan Arat arkadaşımıza sevgi ve selamlarımızı yolluyorum” diye konuştu.
Terim, Romanya maçı için ise şunları söyledi: “Romanya’da dezavantaj ile baskı altında oyun oynayacağız. Romenler bizi yendiği takdirde işi kolaylıyorlar. Deplasmanda oynuyoruz Romanya Andorra değil. Dikkatli davranmalıyız. Kazanmak adına her şeyi yapacağız. Çok fazla hücum oyuncusuyla çıkacağımız anlamına gelmez. Değişiklik olabilir.”

ANDORRA CEPHESİ
Andorra Milli Takımı Teknik Direktörü Koldo Alvarez ise, “Yedek kaleci göreve hazırdı. Oynayabileceğini söyledi. Her kaleci gol yiyebilir. Karşılaşmada 30. Dakikaya kadar iyi geçti. Orta saha oyuncuları oyuna ağırlığını koydu ve Türkiye gol buldu. Sanıyorum iyi başlamıştık maça ama sakin değildik. Bunu sürdüremediğimiz için maçı mağlup bitirdik. Hollanda maçını düşünüyoruz şu anda. Bu günkü atmosfer Türkiye’nin şansının halen sürdüğünü ve umutlu olmak gerektiğini düşünüyorum” dedi.