9 Eylül yarı maratonu koşuldu

Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü kutlamaları kapsamında ilk kez bu yıl “9 Eylül Yarı Maratonu” düzenledi. 20 kilometrelik parkurda yapılan yarışı erkeklerde Etiyopyalı Sporcu Moses Too, bayanlarda ise Senem Çağlan kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önceki yıllarda düzenlediği 9 Eylül Koşusu’nun kapsamını genişleterek “yarı maratona” çevirdi. İzmir’in işgalden kurtuluşu yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen 21.1 kilometrelik “9 Eylül Yarı Maratonu”  startı saat 09.00’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ile Genel Sekreter Pervin Şenel Genç tarafından Bornova Belkahve Atatürk Heykel'i önünden verildi.

21 yaş ve üstü, kulüp ve ferdi lisanslı sporcular ile çeşitli ülkelerden katılan sporcular ile uluslararası düzeyde gerçekleşen maraton, Konak Hükümet Konağı önünde son buldu. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen maratonda erkeklerde Etiyopyalı Sporcu Moses Too 21.1 kilometrelik parkuru 1 saat 1 dakikada 2 salisede tamamlayarak birinci oldu. Erkeklerde yine Etiyopyalı Yohannas Bekele Jade (Elvan Ebelegesse’nin partneri-Antrenman arkadaşı) 1 saat 1 dakika 41 salise ile ikinciliği kazandı. Üçüncülüğü ise Kenyalı Kefyalew Deja 1 saat 2 dakika 17 saniye ile aldı. Bayanlarda ise birinciliği Senem Çağlan 1 saat 14 dakika ile aldı. İkinciliği Mehtap Sızmaz 1 saat 15 dakika, Üçüncülüğü ise Etiyoplayı Netsanet Tesfaye 1 saat 18 dakika ile aldı. Yarışlar 18 kategoride gerçekleşti ve 330 sporcu katıldı.