İzmir'de 5 katlı bina çöktü

İzmir'in Soğukkuyu semtinde, 5 katlı bir bina, yan arsadaki inşaat çalışması sırasında temelinin zarar görmesi nedeniyle yıkıldı. Apartmanda oturanlar daha önce evlerini boşalttıkları için, şans eseri can kaybı yaşanmadı.

Binadeki ev sahipleri, yıkıma neden olan müteahitle anlaştıklarını, yeni ev yapıp zararlarını karşılayacağını dile getirdi. Geçen cuma günü, 7088 sokak üzerindeki boş arsada devam eden inşaat çalışmaları sırasında, yanda bulunan 5 katlı binanın da temeli zarar gördü. Temelin altındaki toprağın kayması üzerine bina ilk önce yandaki apartmandan ayrıldı. Bunu farkeden apartman sakinleri, evlerini terk etti. Polis ve belediye ekipleri de, güvenlik çemberine aldıkları sokağı kapattı. Polisin ve belediye ekiplerinin 24 saat nöbet tutup, araç ve insanların geçişine izin vermediği sokaktaki apartman, yan yatmış olmasının da etkisiyle ağırlığa daha fazda dayanamayarak, yandaki inşaat alanının üzerine çöktü. Paniğe neden olan olay sonrasında, tüm eşyaları enkaz altında kalan vatandaşlar adına apartman sahipleri, görüşme yaptıkları müteahhitle protokol imzaladı.

MÜTEAHHİT YENİ BİNA YAPACAK

Müteahhidin yıkılan binanın yerine bedelsiz olarak yeni bir apartman yapacağı ve eşyalarıyla ilgili tüm zararı da karşılayacağı bildirildi. Apartmanda evleri bulunanlar, yaptıkları anlaşma sonrasında kimseden şikayetçi olmadıklarını dile getirdi. Bu arada olaydan haberden olan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ da, bazı apatman sakinleriyle görüşüp, gerekli yardımların biran önce yapılacağı sözünü verdi.