'Ürojinekoloji uzmanları Ege Üniversitesi'nde buluştu

Ege Üniversitesi’nde düzenlenen 'Ürojinekoloji Cerrahi Workshop' etkinliğinde, Avrupa'da 49 milyon kadının idrar kaçırma sorunu yaşadığı, 44 milyonun idrar kaçırmaya devam ettiği kaydedildi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı ile Türk Ürojinokoloji ve Pelvik Rekonstriktif Cerrahi Derneği’nin ortak çalışması olan 'Ürojinekoloji Cerrahi Workshop' etkinliği, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte, kadınlarda idrar kaçırma sorunu ile ilgili cerrahi tedavi yöntemleri, çeşitli uygulamalar ve çalışmalar hakkında bilgi verildi. Avrupa'da 49 milyon kadının idrar kaçırma sorunu yaşadığı, 44 milyonun idrar kaçırmaya devam ettiği belirtildi.

Ürojinokoloji Cerrahi Workshop’a yabancı konuk olarak, Almanya, Greifswald Üniversitesi Ürojinekoloji Bölümü Direktörü ve Uluslararası Ürojinokoloji Dernekleri'nin kurucu üyeliklerinde bulunan Prof. Dr. Eckhard Petri katıldı. Prof. Dr. Petri konuşmasında, kadınlarda idrar kaçırma sorununda uygulanan yöntemler ve bu alanda günümüzde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Konuşmacılardan Doç. Dr. Cüneyt Eftal Taner, kadınlarda idrar kaçırma konusunda cerrahi tedavi yöntemleri, etkileri ve başarı oranlarından söz etti.

İlk oturumun ardından konuşma yapan Prof. Dr Ömer Tarık Yalçın ise aşırı aktif mesane, tedavi sırasında kullanılan ilaçlar ve uzun süreli hasta bakımıyla ilgili kısa açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Yalçın, Avrupa’da 49 milyon kadının idrar kaçırma rahatsızlığı bulunduğunu, bunların sadece 5 milyonunun tedavi edildiğini ifade etti.

Kadınlarda idrar kaçırma konusundaki teorik oturumların ardından Prof. Dr. Eckhard Petri’nin de katıldığı ameliyathaneden salona canlı cerrahi uygulamalar yansıtıldı.

Türk Ürojinokoloji ve Pelvik Rekonstriktif Cerrahi Derneği İkinci Başkanı Prof. Dr. Niyazi Aşkar etkinlikle ilgili Ege Bölgesi’nde yılda birkaç kez benzer faaliyetleri gerçekleştirmeyi planladıklarını ve ileriki zamanlarda daha kapsamlı bir çalışma yapılacağını belirtti.