9 Eylül Dünya İzmirliler Günü kutlandı

 Menderes İlçesi Denizatı Tatil Köyü'nde, 9 Eylül İzmirliler Platformu tarafından düzenlenen festivalle '9 Eylül Dünya İzmirliler Günü' kutlandı. 

9 Eylül İzmirliler Platformu tarafından 9 Eylül Dünya İzmirliler Günü Denizatı Tatil Köyü'nde düzenlenen festival ile kutlandı. Festivale İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Genci Muçaj, sanatçı Gönül Yazar, Niran Ünsal, İsmail Özkan ve Ege, bazı ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İzmir Valisi Toprak ve Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Muçaj ile birlikte Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti İzmir Şubesi standını ziyaret etti. Burada amatör telsizlerle dünyanını bazı kentlerine 9 Eylül Dünya İzmirliler Günü anons edildi. 


"9 EYLÜL'E SAHİP ÇIKALIM"


İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümünü sabahtan bu yana düzenlenen etkinliklerle kutladıklarını belirten İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Bugün barış içinde yaşıyorsak bunu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Bu güzelliği sürdürmek için çaba sarf etmeliyiz. Burada çok farklı kültürleri sahip vatandaşlarımız bulunuyor. Sizinle aynı heyecanı yaşadığım için mutluyum. Böyle bir projeyi hazırlayan AK Parti Milletvekili Rıfat Sait'e teşekkür ediyorum" dedi. 


"SİYASİ BİR ETKİNLİK DEĞİL"


AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, festivalin herhangi bir çalışmaya alternatif bir etkinlik olmadığını söyledi. Amaçlarının İzmirlileri kaynaştırmak ve bütünleştirmek olduğunu belirten Sait, "Bu düzenlediğimiz etkinliğe samimi bakarak festivalin keyfini çıkarmalıyız. Bu festival bir siyasi çalışma değildir. İzmir'le bağı olan herkesi festivalde eğlenmesini diliyorum" diye konuştu. Konuşmalar ardından 9 Eylül Dünya İzmirliler Günü pastası kesildi. Sanatçı Gönül Yazar, Ege, İsmail Özkan, Niran Ünsal, etkinlik bulunmayan Gazeteci Fatih Portakal ve Teknik Direktör Mustafa Denizli'ye saat kulesi simgesi bulanan plaket takdim edildi. Etkinlik Niran Ünsal'ın seslendirdiği şarkılar ile devam etti.