Köyün asırlık özlemi sona erdi

Mıdıklı Köyü Köprüsü törenle ulaşıma açıldı. Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Ak Parti MKYK üyesi Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ, Selendi Kaymakamı Yasin Ortakcı, Manisa Alay Komutanı Albay Bülent Mercan, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nurettin Aytekin, Selendi Belediye Başkanvekili Ahmet Akşehirli, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, siyasi partilerin temsilcileri, oda başkanları, muhtar ve vatandaşlar törene katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Köy Muhtarı Yıldıray Akkuzu, "Milletvekillerim her geldiğinde 'benim köyüm hasta bu hastalığın çaresi sizlerde' demiştim. Onlarda bana 'mesir macunu iyi gelir' demişlerdi. Nihayet hastalığımızın ilacı bulundu. İşte hastalığımızın ilacı köprüydü teşekkür ediyorum" dedi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nurettin Aytekin ise, yaklaşık üç ay önce temelini attıkları köprünün kısa sürede tamamlandığını belirterek şunları söyledi: "61 metre uzunluğunda 7 metre genişliğinde fore kazık sistemi ile yapılıp 24 kazık çakılarak dolguları dahil 982 bin TL’ye malolmuştur." 
Milletvekili Selçuk Özdağ ise köprünün hayırlı olmasını temennisinin ardından söz alan Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemize, Manisa'ya, sizlere hizmet etmek boynumuzun borcudur. Biz biliyoruz ki insanların en hayırlısı insanlara en hayırlı olanıdır. Bizlerde sizlere hayırlı olabilmek için koşturuyor, çabalıyoruz. İşte bugün burada Mıdıklı köyünde yıllardır köprü yapılmasını bekliyordunuz. Bu ülkede de hükümetler vardı, bakanlar vardı, milletvekili vardı fakat bugüne kadar yapılmamıştı. Çok şükür Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, liderliğindeki bu hükümetimiz 3 ay bile dolmadan köprüyü yapıp sizlerin hizmetine sundu. Hayırlı olsun biz söz verdik mi yapıyoruz not alıp gitmiyoruz. Yarım asırlık bir hasretten bahsediyoruz ama Mıdıklı Köyü 200 yıl önce kuruldu ve kurulduğundan beri burada köprü yok.'' 
Tanrıverdi, Selendi'de Tekel binalarının cezaevi olarak kullanılmaya başlanacağını, Selendi Simav Yolu ile ilgili sıkıntılar duyduklarını, Simav Yolunun 2014 Yatırım Programı'na alındığını bildirdi. 
Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ise, devlet olarak yurdun her köşesine hizmet götürmek için çalıştıklarını belirterek "Birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için hareket edildiğinde güzel şeyler ortaya çıkıyor işte bunlardan bir tanesi Mıdıklı Köprüsü'dür" dedi. Vali Savaş, köprüyü gününden önce bitiren firmaya plaket verdi. Mıdıklı Köyü köprüsünün kurdelesi kesilerek trafiğe açıldı, sonra törene katılanlara yöresel yemek ikramında bulunuldu.