Mısır üreticisi teslimatta artık sorun yaşamayacak

 Ak Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Toprak Mahsulleri Ofisi’nce (TMO) uygulanacak “randevu sistemi” sayesinde mısır üreticilerinin ürün teslimatında artık sorun yaşamayacaklarını bildirdi. 
Milletvekili Tanrıverdi, Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur’u ziyaret ederek, üreticilerin tarımsal alanlarda karşılaştıkları sorunlarla ilgili bilgi aldı. Çiftçinin refahı için tarımda çeşitli yeniliklere imza attıklarını ifade eden Tanrıverdi, bu yeniliklerden birinin de Toprak Mahsulleri Ofisi’nce hayata geçirilen “randevu sistemi” olduğunu belirtti. Yöredeki mısır üreticilerinin bu sistem ile TMO’da sıra beklemeden randevu gününde gidip ürünlerini teslim edebileceklerini dile getiren Tanrıverdi, şöyle konuştu: “Üreticilerimiz artık TMO’dan randevu alacak. Kendilerine verilen randevu gününde gidip, sıra beklemeyen ürününü teslim edebilecek. Geçmişte bu sistem yokken, TMO’da aşırı yoğunluk yaşanıyor ve üretici zor durumda kalıyordu. Ancak hayata geçirilen bu sistem ile üreticinin beklemeden ürününü teslim etmesi sağlanacak. Üretici beklemeden, ilave nakliye fiyatı ödemeden randevu aldığı gün ürününü getirecek ve teslim edip işinin başına dönecek."
Tanrıverdi, Manisa’nın en büyük gelir kaynaklarından biri olan üzüm deki fiyat artışının ise sevindirici olduğunu kaydetti. Tanrıverdi, Ziraat Odası’ndaki görüşmesinin ardından Saruhanlı’da yeni göreve başlayan İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Tanrıverdi’nin ilçedeki temasları sırasında Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Ak Parti İlçe Başkanı Fahrettin Ayçiçek ve partililer de hazır bulundu.