Milas'ta festival coşkusu

Muğla'nın Milas İlçesi’nde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Milas Festivali’nin resmi açılış töreni, giyim pazarından yürüyüşle başladı. Yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

Milas Giyim Pazarı’ndan dün saat 17.00 sıralarında başlayan kortej yürüyüşüyle 3’üncü Uluslararası Milas Festivali’nin resmi açılışı yapıldı. Yürüyüşe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Kaymakam Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Tokat, Fethiye Belediye Kent Bandosu, Gipsy Mambo Kocani Orkestrası, gösteri ekipleri, spor kulüpleri, sivil toplum örgütleri, Milas Kent Konseyi ve Milas’ta konuk olarak bulunan Uluslararası Gençlik Kampı üyeleri ile çok sayıda Milaslı katıldı.

Yürüyüşün sona erdiği Atapark’ta, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Konuşmaların ardından gösteri grupları tarafından çeşitli gösteriler sunuldu. Nedime Beler Kız Öğrenci Yurdu bahçesinde Direnen Karikatürler Sergisi açıldı. Daha sonra, AKM Açıkhava Sahnesi’nde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşar “Efesus Brass' grubu konser verdi, Ayça Varlıer de sahneye çıktı.

Cumartesi gününe kadar sürecek festival programı kapsamında, birçok etkinlik düzenlenecek. Festival boyunca, Metin Uca, İlhan Şeşen, Kürşat Başar, Gülşen Altan, Kurtalan Exspers & Hayko Cepkin, Delle Miles, Ferhat Göçer, Mabel Matiz ve 2009 Yılı Eurovision Şarkı Yarışması birincisi Alexsander Ribax sahneye çıkacak.