Tren otomobile çarptı :1 ölü, 2 yaralı

Selçuk ilçesinin Belevi beldesinde, eski Kozpınar istasyonunda meydana gelen kazada, bir trenin hemzemin geçitte otomobile çarpması sonucu 6 yaşındaki çocuk hayatını kaybederken, araç sürücüsü baba ile 3 yaşındaki çocuk ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saat 07.45’te Basmane’den hareket eden, Ali Ç. ve Ramazan K. isimli makinistlerin kullandığı İzmir Basmane-Denizli seferini yapan 32251 sayılı ekspres, saat 09.10’da Belevi Keçi Kalesi yakınlarındaki eski Kozpınar istasyonu kontrollü hemzeminden geçen Cemalettin Yıldırım’ın (26) kullandığı 35 TRC 23 plakalı araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürüklenen ve savrulan araç içerisindeki iki çocuktan Elif Yıldırım (6) hayatını kaybederken, kardeşi Gazi Yıldırım (3) ile baba Yıldırım ağır yaralandı. Yaralılar, Selçuk ve Torbalı Devlet hastanelerinde ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Belevi beldesi yakınlarında bir yem fabrikasında teknisyen olarak çalışan Cemalettin Yıldırım’ın (26), her sabah olduğu gibi bu sabah da iki çocuğunu araca bindirerek, Belevi beldesine gidip ekmek aldığı, kazanın ise dönüşte meydana geldiği öğrenildi. Kaza sonrası yaklaşık 25 dakika bekletilen tren, daha sonra seferine devam etti.

Öte yandan, Belevi beldesi Kozpınar mevkisindeki kontrollü hemzenin geçidinde bir gün önce de dolap kapısı kırılarak 6 adet rölelerinin çalındığı, ilgili yetkililerce gerekli çalışmanın hemen başlatıldığı, ancak akabinde bu kazanın meydana geldiği bildirildi.