Altay'da kaleci sorunu

Eyüpspor galibiyetini, bu hafta Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'u deplasmanda yenerek sürdürmek  isteyen Altay’da tecrübeli kaleci Ramazan’ın ardından genç file bekçisi Ali Şaşal’ın da sakatlanması şok etkisi yarattı.

Eyüp maçında kurtardığı penaltıyla taraftarların dikkatini çeken Ali Şaşal’ın sağ el orta parmağında çatlak tespit edildi, sakat Ramazan’ın takıma dönmesinin ise 3-4 haftayı bulacağı bildirildi. Bu arada idmanlara başlayan kaptan Erdal’ın da bu maçta oynamasının zor olduğu belirtildi.

Ağrı kesici iğne vurularak oynaması gündeme gelen Ali Şaşal’ın riske edilmemesi halinde Diyarbakır deplasmanında kaleyi Fatih Kaldan koruyacak. Geçen sezon 3 maçta görev yapan 23 yaşındaki Fatih, 1-0 kazanılan Alanyaspor randevusunun 87'inci dakikasında penaltı kurtararak takımının 3 puan almasını sağlamıştı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye'nin müthiş bir performansla 2'nci Lig’e yükseldiğini hatırlatan teknik direktör Ümit Kayıhan, "Rakibimizi izlettik. İyi bir takım. Zor bir deplasman ancak zoru başaracağız" dedi.

ALSANCAK'TA TOP BELEDİYEDE

Zemini yenilenen Alsancak Stadı’nda incelemede bulunan Futbol Federasyonu yetkilileri, çimlerin futbol oynamaya müsait olduğuna karar verdi. Sahanın çevresinin Konak Belediyesi tarafından düzenleneceğini belirten Başkan Niyazi Konuşmaz, şöyle dedi:

"Zeminde sıkıntı yok. Ancak sahanın kenarlarına önce zift dökülecek, sonra üzerine sentetik çim serilecek. Çalışmalar yetişirse bu hafta maçlar oynanacak. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a teşekkür ediyoruz. Gelecek hafta da stadımız siyah beyaz renklere boyanacak."