8 ayda 116 bin lira trafik cezası kesildi

Manisa’nın Saruhanlı İlçesinde yılbaşından bu yana 4 bin aracın kontrol edildiği, trafik kurallarına uygun hareket etmediği tespit edilen sürücülere toplam 116 bin lira cezai işlem uygulandığı bildirildi. 
İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, yaptığı açıklamada ilçenin güvenliğini sağlamak için asayiş ve trafik uygulamalarını düzenli olarak sürdürdüklerini belirtti. Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nce sürdürülen trafik uygulamalarında yılbaşından bu yana 4 bin aracın kontrol edildiğini belirten Balaban, şunları söyledi:
“Kontrol edilen 4 bin araçtan 26’sı trafikten men edildi. Ayrıca yine bu araç sürücülerinden trafik kurallarına uymadığı tespit edilenlere cezai işle uygulandı. Bu yıl şu ana kadar toplam 116 bin lira cezai işlem uyguladık. Cezaların büyük çoğunluğu ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmaktan uygulandı.”
Balaban, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için 24 saat görev başında olduklarını, amaçlarının ceza yazmak değil kanunları uygulamak olduğunu ifade etti.
İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce, 2012 yılında ise 3 bin 200 araç kontrol edilmiş, bunlardan 20’sine trafikten men cezası verilmiş, trafik kurallarına uymadığı tespit edilen sürücülere de toplam 76 bin 500 lira cezai işlem uygulanmıştı.