Karşıyaka'ya Slovenya'dan kardeş geldi

Karşıyaka Belediyesi’nin 8. Kardeş Şehri Slovenya’dan geldi. Slovenya’nın Adriyatik Denizi’ndeki Piran Körfezi’nin güneybatısındaki Piran Şehri ile Karşıyaka Belediyesi arasında Kardeş Şehir Protokolü, her iki kentin belediye başkanının da katıldığı törenle Karşıyaka’da imzalandı. 
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın makamında gerçekleşen Protokol Töreni ile Piran, Karşıyaka’nın 8. Kardeş Şehri oldu. İmza töreni öncesinde açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Biraz geç kalmış bir beraberlik. Ancak, önümüzdeki dönemde arayı kapatacağımıza inanıyorum. Dilerim, dostluklar kalıcı olur. Sadece kültürel anlamda değil, pek çok konuda, her iki kentin birbirinin ufkunu açacağına inanıyorum” dedi. Piran’ın Gana kökenli Belediye Başkanı Peter Bossman da, Başkan Durak’ın dileklerine katıldığını belirterek, “Bu protokol sadece bir başlangıç. Umarım, çok da iyi bir ilişkinin başlangıcı olur. Büyükelçimizin de burada olması, Slovenya’nın Türkiye’ye verdiği önemi gösteriyor” diye ekledi.
Açıklamaların ardından, Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec ile İzmir Konsolosu Mazhar İzmiroğlu’nunda katıldığı törenle Başkan Durak ile Piran Belediye Başkanı Peter Bossman Kardeş Şehir Protokolü’nü imzaladı.