Aysal: Fatih Terim'i istiyoruz ama...

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, teknik direktör Fatih Terim'le yeni sözleşme imzalamak istediklerini ancak kararı tecrübeli teknik adamın kendisinin vereceğini dile getirdi. Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen divan kurulu toplantısı sırasında basın mensuplarına açıklamada bulunan başkan Ünal Aysal, A Milli Takım teknik direktörlüğü görevini de yapan Fatih Terim'le yeni sözleşmenin ne zaman imzalanacağı yönündeki soruya, "Arkadaşlar yanlış adrestesiniz. Biz pozisyonumuzu belli ettik. Fatih hocamız bir karar verecek. 'Evet' onun kararı. Acele etmeye, üzerinde baskı kurmaya gerek yok. Hocamızın içinde büyük bir Galatasaray sevgisi var ama bir Türkiye sevgisi de var. Oturup kararını verecek. Herkesin de onun kararına saygılı olması lazım. Ne bunu zorlamak lazım, ne de ondan sonra bu konuda değerlendirme yapmak lazım. Hocamızın bizimle devam etmesini çok istiyoruz, ama kimseyi zorlayamayız. Hocamızı da zorlayamayız. Hocamız kararını kendi düşünceleri doğrultusunda verecek" diye konuştu.

Aysal ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Fatih Terim'le uzun süre çalışma isteği olması durumunda buna sıcak bakmayacaklarını vurgulayarak, "Bu mümkün değil. Ben peşin belli ettim. Biz sadece mayıs ayına kadar federasyona danışmanlık yapmasını, tabii bu hocamızın talebi üzerine, 4 maçta da teknik direktörlük yapmasını kabul ettim. Bunun dışında başka bir tasarrufumuz olamaz. Eğer başka bir tasarruf düşünülüyorsa, bu konuda hocanın kendisinin bir karar vermesi gerekir" ifadesini kullandı.

TFF'nin Fatih Terim'le sözleşme yapmadığı şeklinde basında yer alan haberler üzerine de Başkan Ünal Aysal, "Terim ile TFF arasında yapılmış bir mukavele olsaydı, bize verilirdi. Bizim buradan çıkardığımız netice, ortada bir mukavele olmadığı yönündedir" dedi.

Aysal, yeniden sermaye artırımına gitme yolunda aldıkları karar için de, "Biz gerekli şartların hepsini yerine getirdiğimize inanıyoruz ama karar Sermaye Piyasaları Kurulu'nun (SPK). Bizim yapacağımız bir şey yok, biz sadece görevimiz yaptık. SPK da kendine düşen görevi yapacaktır" şeklinde konuştu.