TEMA Vakfı 21 yaşında

11 Eylül 1992 tarihinde kurulan TEMA Vakfı, 21. yılında 80 il ve 200 ilçede yürütülen faaliyetlerde aktif görev alan gönüllüleri, 67 üniversitedeki Genç TEMA toplulukları ve Vakfın çalışmalarını tüm Türkiye’de destekleyen 477 bin gönüllü destekçisi ile faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. 


TEMA Vakfı’nın 21. yılına yönelik açıklama yapan TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Yıllardır ekoloji mücadelesini sürdüren bir kurum olarak, son yıllarda ülkemizde ve dünyada doğal varlıkların insanlık tarihinde belki de hiç olmadığı kadar büyük bir hızla yok edildiğini görüyoruz. Ancak, 2013 yılı toplumun doğanın haklarını savunmak adına önemli adımlar attığı bir yıl oldu. TEMA Vakfı olarak 2013 yılında yaşadıklarımızdan çok şey öğrendik, tecrübeler edindik” dedi.
2013 yılında sivil toplum kuruluşlarının omuz omuza vererek birikimlerini paylaştığını ve yeni iş birliklerinin oluştuğunu belirten Ataç, oluşan birlikte çalışma kültürünün, doğanın haklarına saygılı kentsel ve kırsal yaşam politikalarının üretilmesi yönünde atılacak adımların önünü açtığını söyledi.


2012 yılında Alternatif Nobel ödülü alan TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’ya ikinci uluslararası ödül Birleşmiş Milletler (BM) tarafından verildi. BM, Hayrettin Karaca’yı 2013 yılı ‘Orman Kahramanı’ seçti. Hayrettin Karaca, ödülünü 197 ülkenin katılımıyla Türkiye’de yapılan BM 10. Orman Forumu’nda aldı.