Bu karelere çok iyi bakın!

 İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Engelsizimir 2013 Kongresi kapsamında düzenlediği fotoğraf yarışması sonuçlandı.

436 eserin katıldığı yarışmada çarpıcı fotoğraflar dikkat çekti. Jüri Başkanlığını ünlü karikatürist Latif Demirci’nin yaptığı Uluslararası Karikatür Yarışması’nın sonuçları ise 18 Eylül’de açıklanacak. 
Engelsiz yaşamın öncüsü olabilmek için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Pınar ve DYO A.Ş. ana sponsorluğunda Güzelyalı Rotary Kulübü ve Yaşar Üniversitesi işbirliği ile 30 Ekim-3 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenleyeceği Engelsizimir 2013 Kongresi’ne sayılı günler kala heyecan artmaya başladı. Engellilerin sorunları ve çözümlerine yönelik Türkiye’deki ilk uluslararası kongre olma özelliği taşıyan “Engelsizmir 2013” için farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen sanat yarışmaları peşpeşe gerçekleştirildi.


“Engelleri Kaldıralım” konulu fotoğraf yarışmasına, Türkiye’nin çeşitli illerinden 113 fotoğraf sanatçısı 436 eser ile katıldı. Başkanlığını ünlü fotoğraf sanatçısı Yusuf Tuvi’nin yaptığı, Yrd. Doç.Dr. Murat Ünal, Yrd. Doç. Dr. Şebnem Soygüder, Yrd. Doç.Dr. Alahattin Kanlıoğlu, KUFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Sönmemiş, Rotary Temsilcisi Melih Uçar, TFSF Denetleme Kurulu Üyesi Tayfun Kocaman ile TFSF temsilcisi Zafer Gani Tunalı’dan oluşan jüri 5 eseri ödül almaya, 35 eseri de sergilemeye layık buldu.


Türkiye’nin çeşitli illerinden fotoğraf göndererek katılan yarışmacılardan Rıdvan Çelik (Muş) birinci, Zeki Yavuzak (Aydın) ikinci, Sebahattin Özveren (İstanbul) üçüncü oldu. Rıdvan Çelik (Muş) ile K. Deniz Kalaycı (İstanbul) ise mansiyon ödülü almaya hak kazandı.
Engelsizimir 2013 Kongresi kapsamında düzenlenen ve ünlü karikatürist Latif Demirci’nin jüri başkanlığını yaptığı Uluslararası Karikatür Yarışması’nın sonuçları 18 Eylül, Kısa Film Yarışması’ının sonuçları ise 10 Ekim 2013 tarihinde açıklanacak. Her üç yarışmada da dereceye girenlerin ödülleri, 24 Ekim tarihinde düzenlenen törenle verilecek.