Gazeteciye hakaret, taraftara pahalıya patladı

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Nazilli Belediyespor’un sahasında Turgutluspor’u 3-1 mağlup ettiği karşılaşmada spor muhabirine kötü tezahürat ve tehditte bulundukları iddia edilen 6 taraftar, adli para ve hapis cezasına çarptırıldı. 
Nazilli’de görev yapan spor muhabiri Ü.Ö’nün geçen sezon Nazilli Şehir Stadyumunda oynanan Nazilli Belediyespor-Turgutluspor maçında taraftarların kendisine yönelik hakaret içeren kötü söylemlerde bulunulmasının ardından şikayetçi olması üzerine emniyet ekiplerince görüntüye alınan Alem Gençlik tribün lideri A.Ç. ile E.Y., M.A., T.U., C.Ü. ve M.E. hakkında Nazilli Emniyet Müdürlüğü’nde ifade vermişti.
Cumhuriyet Savcılığı stattaki kamera görüntülerinden yararlanarak yaptığı inceleme sonucu 6 kişi hakkında dava açtı. Şüpheliler Nazilli 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme şüpheliler hakkında 18 yaş altında olan suça sürüklenen çocuklar M.A. ve E.Y. hakkında ‘Hakaret’ eyleminden ayrı ayrı 1 ay 28 gün adli para cezasına karşılık bin 160 TL ile ‘Tehdit’ suçu nedeniyle ise 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası ile cezalandırılmalarına, sanıklar A.Ç., T.U., C.Ü. ve M.E. hakkında ‘Hakaret’ eyleminden ayrı ayrı 2 ay 27 gün adli para cezasına karşılık bin 740 TL ile ‘Tehdit’ suçu nedeniyle ise 1 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi. 5271 sayılı CMK 231/5 maddesi gereğince de sanıklar hakkında ‘Hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına’ ve sanıkların takdiren ‘herhangi bir yükümlülük altına alınmaksınız 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmalarına’ karar verildi.
Öte yandan 3. Asliye Ceza Mahkemesince ceza alan taraftarlara stada giriş yasağı verilip verilmeyeceği ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı öğrenildi.
Yaşananları üzüntüyle karşıladığını belirten spor muhabiri Ü.Ö., sporun barış ve kardeşlik olduğu gerçeğinin tüm kesimlerce benimsemesi gerektiğini söyledi. Nazilli’de bulunan 3 taraftar grubundan 2’sinin yaşanan olaylardan duyduğu üzüntüyü kendisiyle paylaştığını açıklayan Ü.Ö., 6 kişinin kendisine yönelik eyleminin tüm gruba mal edilemeyeceğini sözlerine ekledi.