Baykal'dan Karaburun'a sürpriz ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski genel başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, eşi Olcay Baykal ile CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ve eşi Nilüfer Baydar'la birlikte Karaburun'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Karaburun'un ünlü dondurmacısı 7 Kardeşler'de iki saati aşkın süre vakit geçiren Baykal, vatandaşlarla sohbet etti. 
Karaburun Belediye Başkanı H.Serdar Yasa'dan Karaburun'a ilişkin detaylı bilgi de alan Deniz Baykal, daha sonra Metin Lütfi Baydar ve Başkan Yasa ile birlikte Karaburun açarşısında kısa bir gezintiye çıktı. Çarşı esnafıyla sohbet eden Baykal, Belediye tarafından kısa süre önce restore edilen tarihi Abdullah Ağa camisini de ziyaret etti. Cami ziyareti sonrasında ise İskele mahallesine geçildi. Burada çevre hakkında Başkan Yasa'dan bilgi alan Baykal, Karaburun'un doğal güzelliklerine hayran kaldığını ifade etti. Karaburun'un yoğun ilgi gören plajlarından olan Bodrum sahilinde de dolaşan Baykal, yine Başkan Yasa'dan çevreye ilişkin bilgi aldı.
Karaburun'un Saip ve Anbarseki köylerine de uğrayan Baykal ve beraberindekiler, köylülerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Baykal, Saip köyünde kendisine ikram edilen yöresel şerbetlerin tadına baktı. Daha sonra Anbarseki köyüne geçildi. Baykal ve beraberindekiler, burada da köy kahvesinde toplanan vatandaşlarla sohbet etti. Baykal, vatandaşlarla bol bo l da fotoğraf çektirdi. Köy ziyeretleri sonrası Mordoğan'a geçildi. Mordoğan'da Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve partilililerle bir araya gelen Deniz Baykal, seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Baykal, "Bu seçim kendine özgü özellikler taşıyan son derece önemli bir seçimdir. Çünkü bu seçimde beldeler ve köyler yok oluyor. Özellikle sahil beldeleri ortadan kaldırılıyor. Bu büyük bir yanlıştır" dedi.
İktidarın korku içinde olduğunu iddia eden Baykal, "Son dönemdeki eylemler dolayısıyla iktidar büyük korku ve telaş içindedir. Ayrıca artık bu işin tadı kaçtı. İktidar başkasının hakkını hukukunu tanımaz bir anlayış içine girdi. Dış politikada da büyük yanlışlar yapıyor. Türkiye büyük bir ayrışmanın içine doğru sürükleniyor. İktidar, vatandaşı etnik ve mezhepsel olarak ayrıştırıyor. Böyle bir ortamda barış olmaz. Bu seçimde artık tüm bunlara dur demenin, bu mesajı vermenin zamanı gelmiştir" diye konuştu.