Afyonkarahisar'da otoshow heyecanı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kentte gerçekleştirilen OTOSHOW Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, Ortadoğu’daki karışıklıkların fuarları etkilediğini kaydederek, “3 büyük otomobil firmasının Mısır-Suriye krizine bağlı olarak, gemilerin mecburi rota değişikliği yapması nedeniyle fuara katılımlarını iptal ettiler” dedi. 
Afyonkarahisar Belediye ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Afyonkarahisar Otomobil, Bisiklet, Motosiklet, Ticari Araçlar ve Yan Sanayi’ fuarı protokolün katıldığı törenle meraklılarına kapılarını açtı. 12-15 Eylül tarihleri arasında Kültürpark ve Fuar alanında düzenlenen ‘Afyonkarahisar Otomobil, Bisiklet, Motosiklet, Ticari Araçlar ve Yan Sanayi’ fuar açılışına Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Müdürü Müjdat Karagöz, daire müdürleri, iş adamları ve davetliler katıldı. 
Fuarın açılış konuşmasını yapan Art Fuar Organizasyonu Genel Müdürü Şafak Arıkan, uzun yıllardır Afyonkarahisar'da çeşitli fuarlar düzenleyerek ilin değerlerinin tanıtımına öncülük ettiklerini söyledi. Fuarların, düzenledikleri kente sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda katkı sağladığını belirten Arıkan, fuarlar sayesinde insanların son teknolojik ürünleri yakından görebildiğini ifade etti. Arıkan konuşmasında ayrıca, 3-6 Ekim tarihleri arasında düzenleyecekleri ‘Gıda, Gıda İşleme, Ambalaj ve Paketleme Fuarı’nın da duyurusunu yaptı.


“GELECEK YILLAR İNSANLAR İÇİN DAHA ÇOK HUZUR VE REFAH DOLU OLACAK”
Dünya üzerinde gelişen olayların bu tür fuarları ciddi manada etkilediğini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, Mısır ve Suriye krizi nedeniyle fuara katılımın beklenenden az olduğunu söyledi. 3 büyük otomobil firmasının Mısır-Suriye krizine bağlı olarak, gemilerin mecburi rota değişikliği yapması nedeniyle yeni modellerin yetiştirilememesinden dolayı fuara katılımlarını iptal ettiğini aktaran Başkan Çoban, "Keşke böyle bir durum olmasaydı da katılım daha geniş olsaydı" dedi. Benzer bir durumun Zafer Haftası'nda yaşandığını kaydeden Başkan Çoban, Mısır ve Suriye'deki üzücü olaylar nedeniyle Zafer Haftası konserlerini iptal etmek zorunda kaldıklarını hatırlattı. Bu günlerin geçici olduğuna inandığını vurgulayan Başkan Çoban; "Gönlümüzden geçen sadece ülkemizde değil tüm dünyada, dini, ırkı, milleti ne olursa olsun herkesin barış içinde yaşamasıdır. İnşallah o günler de yakın. Biz bu günlerin geçici olacağına inanıyoruz. Gelecek yıllar insanlar için daha çok huzur ve refah dolu olacak. Huzurun olduğu ortamda hem bu fuarların sayısı hem de katılımcıların sayısı artacaktır" diye
Açılışta konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise, kentin tanıtım sıkıntısını çektiğini kaydederek, bu tür fuar organizasyonlarının tanıtıma büyük katkılarının olduğu vurgusunu yaptı.
Konuşmaların ardından, fuarın açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri daha sonra fuarı gezdi.