Camide tarihi Kuran-ı Kerim bulundu

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ndeki, tarihi geçmişe sahip Tepecik Camisi’nde tesadüfen bir seccadeye sarılı bulunan yaklaşık 1200 yıllık olduğu tahmin edilen el yazması Kuran-ı Kerim ve tefsir, törenle Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi yetkililerine teslim edildi.

Tepecik Mahallesi’ndeki 1737 yılında yapılan Tepecik Camisi’nin imamı Yüksel Kılınçarslan, camide bulunan eşyalar arasında tesadüfen seccadeye sarılı Kuran-ı Kerim ve Tefsir kitapları buldu. İmam Kılınçarslan, durumu AK Parti Milletvekili Yüksel Özden ve Bodrum Müftüsü Emin Arık’a bildirdi. Yapılan ön incelemenin ardından tarihi Kuran-ı Kerim ve tefsir, bugün cuma namazının ardından Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Bodrum Müftüsü Emin Arık, AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk’ün katıldığı törenle Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Emel Özkan’a teslim edildi.



Milletvekili Özden, yüzlerce yıldır camide sarılı vaziyette duran el yazması Kuran-ı Kerim ve tefsir kitabının yaklaşık 1200 yıllık olduğunun tahmin edildiğini belirtip, "El Yazması Eserlerin Korunması Yasası gereğince kitabı bakımının yapılması, korunması ve kaydının yapılması için bugün müzeye teslim edeceğiz. Kitabın üzerinde uzmanların yapacağı araştırma ve bakımın ardından gerçek tarihide saptanmış olacak" dedi. Özden, her iki eseri Müze Müdürü Özkan’a teslim etti.