Bakan Kılıç: Maksadımı filan aşmadım

 Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarının ev sahipliğini  İstanbul'un alamamasının ardından sevinenleri "kına yaksınlar" diye eleştirdiğini, bunun maksadını aşan bir ifade olmadığını dile getirdi.

 

 Oyunlarının kaybedildiği dakikadan itibaren sosyal medyada, büyük sevinç duyanlar olduğunu gördüklerini belirten Bakan Kılıç,Samsun'daki etkinlikte yaptığı konuşmada “Gezi olayları nedir, Ergenekon nedir, sokakları karıştırmak isteyenlerin amaçları nedir, bunları anlamak isteyenlerin geçen cumartesiye dönüp gece yarısından itibaren sosyal medyada nelerin yazılıp çizildiğine bakmaları kafidir. Ana başlık şuydu, 'Taksim kazandı, Tayyip kaybetti'. Haziran ayından beri bizim söylediğimiz de, 'hedef AK Parti değil, hedef AK Parti hükümeti değil, hedef milletin gönül tahtına yerleşen, milletin hissiyatına tercüman olan sessiz milyonların sesi olan Recep Tayyip Erdoğan. Başından itibaren görülen apaçık tablo buydu" dedi.

 
 

KOYDUĞUMUZ TEPKİNİN SAPASAĞLAM ARKASINDAYIZ


2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı Türkiye kaybettiğinde muhaliflerin de kendileriyle hüzünlenmesini beklediklerini ifade eden Bakan Kılıç, “Türkiye kaybettiğinde sevinme duygusunu biz anlayamadık. Hatta bizi hiç sevmeyenlerin bile adeta şefkatle derdimize ortak olmalarını beklerdik. Türkiye kaybettiğinde diğerlerinin de bizimle birlikte gözyaşlarını, kaygıya ve üzüntüyü paylaşmasını beklerdik. İstanbul kaybetti sevinenler oldu. Türkiye kaybetti sevinenler oldu. Türkiye kaybettiğinde sevinme duygusunu biz anlayamadık. Biz yola ‘yeter ki Türkiye kazansın, geri kalan bizim gözümüzde teferruat’ diye çıktık. Biz yurdun her yerinde aynı dört kelime üzerinden siyasetimizi şekillendirdik. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet. Bu dört değer yeter ki sonsuza dek bir arada, huzur içinde esenlik içinde birlikte yaşama iradesini muhafaza etsin, kalan her şey bizim gözümüzde teferruat. O yüzden o gün tepkimizi koyduk. Maksadımızı filan da aşmadık. Koyduğumuz tepkinin de sapasağlam arkasındayız. 'Taksim kazandı, Tayyip kaybetti' diyenler bu ülkede daha çok kaybedecekler, 7 defa kaybettiler” diye konuştu.
‘Gidemediğin yer senin değildir’ sözünü kendilerine yol haritası olarak belirlediklerinin altını çizen Bakan Kılıç, “AK Parti'nin kaybı CHP, MHP'nin kazancı değildir. Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kaybı, Sayın Kılıçdaroğlu'nun, Sayın Bahçeli'nin kazancı değildir" şeklinde sözlerini sürdüren Kılıç, "Bir kere daha anlamalılar ki kayıp hepimizin kaybı, kazanç hepimizin müşterek kazancıdır. Kuru gürültüyle milliyetçilik olmuyor. Kuru gürültüyle Cumhuriyetçilik de olmuyor. Milletin milliyetçilik tarifi belli, tasada ve kıvançta birlik. ‘Gidemediğin yer senin değildir” sözünü kendimize yol haritası olarak belirledik. Gazi'nin, Mustafa Kemal Atatürk'ün adını her vesileyle siyasetine konu edenlere de buradan selam olsun. Milliyetçilik konuşmakla değil çalışmakla oluyor. Cumhuriyetçilik, laf üretmekle değil, proje geliştirmekle, hizmet üretmekle oluyor. Emanete sahip çıktın mı böyle sahip çıkacaksın. Emanete sahip çıktın mı adam gibi sahip çıkacaksın, Recep Tayyip Erdoğan gibi sahip çıkacaksın” şeklinde konuştu.
ODTÜ’de yaşanan eyleme hakkında da konuşan Bakan Kılıç, “Önceden üniversite bahçelerinde marjinaller 'paralı eğitime hayır' diye sloganlar atarlardı. Talepleri yerine getirdik. Paralı eğitim kalktı. 'Paralı eğitime hayır' sloganı atamayınca ODTÜ'nün bahçesinde toplanıp uzaya gönderdiğimiz GÖKTÜRK uydusuna taş atıyorlar şimdi. Bu da onların eylem biçimi. Özellikle genç kardeşlerimize ifade etmek istiyorum, gerçekten Türkiye son bir kaç yılda bambaşka bir ülke haline geldi" dedi.