25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

PTT soyguncusunu kiraladığı otomobil ele verdi



   İzmir’in Buca İlçesi’nde, işsizlik maaşını alacağını söylerek geldiği PTT şubesinde çalışan Bülent Çorapçı’yı, tabancayla etkisiz hale getirdikten sonra yaklaşık 2 bin lirayı alarak kaçan soyguncu H.D., kullandığı kiralık otomobilin plakasından yola çıkan polis tarafından yakalandı.

   Soygun, geçen 2 Temmuz salı günü, saat 16.30 sıralarında Göksu 289 sokak 17 numarada meydana geldi. PTT şubesine gelen kimliği belirsiz erkek, işsizlik maaşını alacağını söyledikten sonra yanındaki tabancayı çıkartıp tek başına çalışan personel Bülent Çorapçı’yı tehditle etkisiz hale getirdi. Çorapçı, olaydan yaklaşık 10 dakika önce gün boyu toplanan ve işsizlik maaşları için bulunan 35 bin lirayı merkezden gelen ekiplere teslim ettiğini yanında yaklaşık bin 500 lira bozuk paranın bulunduğunu söyledi. Kasadaki paranın yanı sıra Çorapçı'nın üzerindeki 500 lirayı da alan soyguncu, tabancayı doğrulttuğu Çorapçının, “Çocuklarım var” diyerek kendisine zarar vermemesini istemesi üzerine “Benim de çocuklarım var” karşılığını vermişti.

KAMERA KAYDINDAN PLAKASI BELİRLENDİ

   Soygun anının PTT şubesindeki güvenlik kamerasına yansımasıyla zanlının da eşkali belirlenmiş oldu. Araştırmalarını elde ettikleri bu eşkal üzerinden yapan Gasp Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki işyerlerine ait güvenlik kamerası kayıtlarından da, zanlının bir süre kaçtıktan sonra bindiği otomobilin plakasını tespit etti. Plaka üzerinden incelemede de, aracın 24 Haziran karihinde Karşıyaka İlçesi’ndeki bir firmadan kiralandığı saptandı. Oto kiralama firması yetkilileriyle görüşmeler sonrasında aracı alan kişinin 33 yaşındaki H.D., olduğu belirlendi. Adresinin belirlenmesiyle de dün akrabasına ait evde yakalanan H.D.’nin üzerinde, Bülent Çorapcı’ya ait kredi kartı ile PTT kimlik kartı da bulundu.

İŞSİZLİK MAAŞI ALINCA AKLINA GELMİŞ

   Eşinden ekonomik güçlükler yaşadığı için iki yıl önce ayrılan ve bir çocuğu bulunan H.D.’nin, toner gibi bilgisayar malzemelerinin pazarlamasını yaptığı yaklaşık bir ay önce de işinden ayrıldığı öğrenildi. Tazminat olarak aldığı 12 bin lirayı ve ailesinden aldığı yardıma rağmen kredi kartı ile banka kredisi borçlarını kapatamayan H.D.’nin, işsizlik maaşı almaya başladığı belirlendi. H.D.’nin, işsizlik maaşlarının PTT şubelerinden dağıtıldığını öğrendikten sonra soygun planı yaptığı ortaya çıkı. Karşıyaka’da oturduğu için dikkat çekmeyeceğini düşünerek ters yöndeki Buca, Konak gibi ilçelerdeki PTT şubelerinin yerlerini tek tek belirledikten sonra soygun için uygun olanı tespit etti. Ardından da kiraladığı otomobille kendisi için en uygun olduğunu düşündüğü Göksu PTT şubesine giderek soygunu gerçekleştirdiği saptandı.

BİN LİRA BORCUNU ELDEN VERDİ

   Soygunun ardından, aldığı 2 bin lira ile ilk olarak bin liralık borcunu elden veren H.D.’nin, yakalanmamak için basmane semtindeki ucuz otellerde kalarak saklandığı, polise verdiği ilk ifadesinde bu sırada intihar etmeyi düşündüğünü söylediği öğrenildi. Herhangi bir suç kaydı bulunmayan H.D., işlemlerin ardından tutuklandı.

09 Temmuz 2013
Etiket; ptt, soygun, izmir, buca, kiralık otomobil, plaka Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir