24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ramazan’ı sokaklarda geçiriyor



Buca'da, yıllardır park ve hastane bahçelerinde yaşamak zorunda kalan engelli Adnan Kale, Ramazan ayını da kimsesiz ve sokaklarda geçiriyor. 2005 yılında tek bacağı kangren olunca kesilen Adnan Kale, o güne kadar annesiyle otururken annesini kaybetti. Doktor olan kardeşi de kendisine sahip çıkmayınca, ev sahibi Adnan Kale’yi evden çıkardı. Kale, kısa bir süre devlet bakımında kaldı ancak daha sonra buradan da çıkarıldı. Yüzde 46 oranında özür raporu verilen Adnan Kale, devletten maaş ve sokaklardan kurtulabilmesi için sadece 4 puan istiyor.

BENİM GÖNLÜM YORULDU

Engelli Adnan Kale, yaşadığı sıkıntıyı şöyle anlattı: "Raporumun dört puan yükselmesi, kalacak yer ve maaş bağlanması dışında birşey istemiyorum. Benim gönlüm yoruldu. Ben insanlardan kaçar oldum, insanlar benden kaçar oldu. İnsanların park ve hastahanelerde beni görünce, ’Bir şey mi isteyecek?’ diye düşünmelerini istemiyorum. Ben Allah’tan sağlığımı istiyorum. Ben engelli değilim. İnsanın kafası engelli olmasın. Önemli olan budur." Engelli raporunun yüzde 50 olarak verildiğini ancak dört puan kesildiğini ve bunun nedenini bilmediğini, kimseden de bir yanıt alamadığını belirten Adnan Kale, şunları söyledi:

"Yüzde 46 verdiler bana. Genel cerrahi yüzde on, ortopedi yüzde 40 verdi. Yüzde elli yapar ama dört puanı kestiler. Niye bilmiyorum? Aç kalmanın ne olduğunu kimse bilmiyor. Doktor bir kardeşim var ama bana bakmayan kardeşi ben ne yapayım. Sağolsun AK Parti vekili Rıfat Sait bey benimle ilgilendi, hastanenin intaniye servisine yatırdılar beni, hastanede onun sayesinde ilgilendiler benle ama raporumdan dört puan kestiler. Niye? Kime söyleyeyim derdimi." Sokaklarda mendil sattığını ancak sağlık durumu kötüleşince onu da yapamadığını anlatan Kale, sözlerini şöyle sürdürdü: "Devlet bana sahip çıksın.Sokaklarda yaşamaktan bıktım, başımı sokacak bir yer ve kimseye muhtaç olmamak için engelli maaşı bekliyorum. Kimseden bir şey istemiyorum sadece benim maaşım bağlansın ve kalacak yer versinler. Şu hayırlı Ramazan ayında herkes oruç tutuyor, oysa ben aç kalmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum."

BEŞ YILDIR SOKAKLARDA YAŞIYORUM

Takma bacağıyla sokaklarda yaşadığı için bacağı zaman zaman kan ve irin toplayan engelli Adnan Kale, devletin kendisine dört puan vererek, engelli maaşı bağlanmasını istedi. 2005’te ayağının kangren olup kesildiğini belirten Kale, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kesildikten sonra olaylar böyle oldu. Annemi kaybettim. Onu kaybedince evimiz kiraydı, ev sahibi çıkardı. Çıkarınca sokakta kaldım. Biri doktor kardeşim ve ablam var. Ama hiç kimse bir şey yapmıyor. Eloğlu bana daha çok yardım etti. Beş yıldır sokaklarda yaşıyorum. Üç yıl Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nde, bir buçuk yıldır Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’nin bahçesinde yatıyorum. Şu an durumum vaziyetim bozuk. Üzerimdeki giysiler sağdan soldan geldi. Rapor aldım. Bu takma ayağı devlet verdi. İntaniye servisinde ’Bunu değiştirmen lazım’ dediler. Ayaklarımdan irin akıyor, mikrop kapıyormuş sokaklarda. Ama ben değiştiremedim takma bacağımı. Vücudum plastik kabul etmiyor. Sadece kalacak bir yer ve engelli maaşı versin devlet, başka da birşey istemiyorum kimseden."

09 Temmuz 2013
Etiket; engelli, buca, kimsesiz, ramazan, sokakta Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


MENEMEN'DE İFTARLIKLAR PEHLİVAN'DAN
Buca-Bornova 10 dakika
Bornova-Buca arasına yeni yol
İzmir'de Ramazan öncesi gıda denetimi
Ramazan pidesi 2 liradan satılacak
Seri katil Buca'da görüldü
Adım adım ışığa giden yol
Buca Stadı'na yıkım kararı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir