28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Recep İvedik'in Sırrı



Yavuz KUŞDEMİR/DHA - Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağlar Deniz, üniversite öğrenimine yeni başlayan 100 öğrenci üzerinde araştırma yaptı. Gençlerin Recep İvedik filmiyle kurdukları ilişkiyi ortaya koymaya çalışan Yrd. Doç. Dr. Deniz, yaş ortalaması 19 olan 59’u kız, 41’i erkek öğrenci üzerinde yaptığı çalışmada ilgi çekici sonuçlara ulaştı.

Araştırmaya katılan öğrencilerden 26’sı filmi izlemediğini söylerken 70’i ise filme farklı nedenlerle gittiğini belirtti. Recep İvedik serisinin toplumun bazı kesimleri tarafından sert bir dille eleştirilmesine karşın gişe başarısına devam ettiğini ifade eden Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağlar Deniz, “Filmin özellikle gençler arasında yayılan popülaritesi malum ama bu konuda az sayıda araştırma var. Yaş ortalaması 19 olan, 59’u kız, 41’i erkek öğrenci üzerinde yaptığım çalışmaya göre, öğrencilerin 26’sı parasızlık, filmin saçma ve kalitesiz görülmesi, ana karakterin tavırlarının kaba ve itici bulunması, filmdeki esprilerin zekadan yoksun ve bel altı bulunması, filmin ahlaki değerleri gözetmemesi yüzünden serinin hiçbir filmini izlemediklerini ve izlemeyi düşünmediklerini ifade etti” dedi.

100 KİŞİDEN 70’İ İZLEDİ

70 öğrencinin arkadaşlarının ısrarı ve onlarla bir aktivitede yer almak için Recep İvedik filmine gittiklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Deniz şöyle konuştu: “70 öğrenci Recep İvedik filminin sosyal medyada görünürlülüğünün yüksek olması, magazinden haber bültenlerine değin filmlerin televizyon ekranlarında geniş yer kaplaması, film içindeki diyaloglarda kullanılan tuhaf şiveli argo dilini komik bulmaları, karaktere hayranlık duymaları, filmin gişe rakamlarının yüksekliğinden dolayı izlediklerini ifade etti. Serinin önceki filmlerini izlemesine rağmen son filmi izlemediklerini ve izlemeyi de düşünmediklerini belirten 3 öğrenci buna sebep olarak esprilerin sıradanlığını ve kendi espri anlayışlarının zaman içinde olgunlaştığını düşündüklerini söyledi. Filmin esprilerini kalitesiz bulan bir öğrenci ise arkadaşlarının baskıları sonucu filmi yine izlemek zorunda kalacağını söyledi.”

İLETİŞİM ARAÇLARININ ÖNEMİ

Gençlerin kolay tüketilebilen, anlamak için üzerinde fazla düşünmelerine gerek olmayan kültür ürünlerini tüketmeye meyilli olduklarına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Çağlar Deniz, “Adeta sabun köpüğü ağırlığındaki bu tüketim nesnelerinin, televizyon programları, reklamlar ve sosyal medya yoluyla gençler arasında trend haline gelmesi, günümüz üniversite gençliğinin gündelik hayatında kitle iletişim araçlarının ne denli önemli bir role sahip olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

25 Mart 2014
Etiket; çağlar deniz, uşak üniversitesi, uşak recep ivedik Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir