25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Rektör açıkladı: Pankartla ilgimiz yok



   İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, mezuniyet töreninde öğrencilerin açtığı “Çapulcular ayıldı, imam bayıldı” pankartının üniversite yönetimiyle hiçbir ilgisi olmadığını belirtti. Rektör İzmirli, pankarta tepki gösteren Yüksel Aşıkkutlu’nun da olası bir tatsızlık için salondan çıkarıldığını, darp edilmediğini söyledi.

   İstanbul Aydın Üniversitesi’nin (İAÜ) Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreni sırasında Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 3 kız öğrencinin “Çapulcular ayıldı, imam bayıldı” pankartı açması üzerine gerginlik yaşanmıştı. Pankarta tepki gösteren Yüksel Aşıkkutlu isimli bir vatandaşın salondan çıkarılmasıyla devam eden gerginliğe ilişkin üniversite rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli bir açıklama yaptı.

  Yaşanan olaydan üzüntü duyduğunu ifade eden Rektör İzmirli, pankartın açılmasının üniversite yönetimiyle bir ilgisi olmadığını söyledi. İAÜ Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduğunu belirterek, “Burası her düşüncede, her fikirdeki velimizin, öğrencimizin şöleninin gerçekleştiği anlamlı bir gün. Dolayısıyla böyle bir günde hiç kimsenin kendi düşüncesini dikte edecek bir biçimde diğer görüşlere saygı göstermeden bir gösteri havasına sokmasını bu şenliği asla tasvip etmiyoruz. Bu nedenle ben bütün velilerden kendi adıma özür diliyorum. Velilerimiz bundan elbette üzüntü duydular. Çocuklarının mürvetini görecekleri, onlar için harcadıkları emeğin sonucunu alacakları, bizler için de verdiğimiz emeğin meyvesini alacağımız bir günde hoş olmayan bir görüntü sergilendi” dedi.

“ÖĞRENCİLER, GÜVENLİK GÖREVLİLERİN DİKKATSİZLİĞİNDEN İSTİFADE EDİP AFİŞ AÇTI”

   Öğrenciler tarafından açılan pankartın, üniversite yönetimi tarafından kurgulandığı söylentilerinin tamamen asılsız olduğunu ifade eden Rektör Yadigar İzmirli şunları söyledi: “Elbette beni çok üzen bir konu da bunun rektörlük vasıtasıyla kurgulandığı yönünde basında çıkan yanlış haberlerdir. Bunun kaynağını nereden edindiklerini bilmiyoruz. Ancak elbette bu tören öncesi diğer üniversitelerimizdeki örnekleri de gördüğümüz için biz çok ciddi tedbir aldık. Sadece öğrencilerimiz değil, dışarıdan bir takım kişilerin de bir takım pankartlarla özellikle kulise girmek için gayret ettiklerini tespit ettik. Bu yüzden henüz bunlar içeriye girmeden önce afişler, pankartlar toplandı.

   Ancak bir öğrencimiz maalesef rulo haline getirdiği kağıt bir afişi giysisinin içerisinde saklayarak salona girmeyi başardı diye düşünüyorum. Bir anlık hem güvenlikteki arkadaşlarımızın hem de girişi kontrol eden öğretim elemanlarımızın belki dikkatsizliğinden istifade ederek, diğer arkadaşlarından ayrılıp bu afişi açtılar. Bundan biz üzüntü duyuyoruz. Şenlik havamızın bozulmasından, velilerimizin gergin bir gün geçirmesinden dolayı üzüntü duyuyoruz. Elbette daha sonra yapılan konuşmalar bu havamızı tekrar şenlik havasına dönüştürdü.”

“KESİNLİKLE DARP EDİLMEMİŞTİR”  

   3 öğrencinin açtığı pankarta tepki göstermek için kürsüye çıkan Yüksel Aşıkkutlu’nun darp edilmediğini savunan İzmirli, olası bir sıkıntının yaşanmaması için Aşıkkutlu’nun kürsüden indirildiğini söyledi. Rektör Yadigar İzmirli, “Orada tabi bu pankartla yürüyüş devam ederken bir anda tribünden bir kişi, kim olduğunu bilmediğimiz, ne amaçla kürsüye doğru koştuğunu anlamadığımız bir kişi kürsüye doğru geldi. Sunucu olan öğretim üyemizin elinden mikrofonu almak için gayret etti.

   Onun üzerine salonun güvenlik elemanları hemen etrafına geldiler. Ayrılması için ikna etmeye çalıştılar. Kayıtlar tümüyle bir bütün halinde izlendiği takdirde görülecektir. Orasından, burasından kesip yapıştırarak bir görüntü ortaya koyduğunuz zaman bunu görme imkanınız yok. Bu velimiz ikna edilemedi ve elbette orada ne söyleyeceğini bilmediğimiz ne amaçla çıktığını bilmediğimiz, kim olduğunu bilmediğimiz birine konuşma fırsatı vermemiz mümkün değildi. Orada 15 bine yakın mezun ve misafirimiz vardı. Hiçbirinin tedirgin olmasını istemeyiz. Kesinlikle söylediği gibi darp edilmemiştir. Arkadaşlarımıza kızmış, tepkisini göstermiş. Sert bir tepki göstermiştir ama herhangi bir biçimde bir şey söylemek istemiyorum” diye konuştu.

“ÖĞRETİM ÜYELEREMİZİN KATKI VERDİĞİNİ ASLA DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM”

   Gezi Parkı olaylarına üniversite yönetimi olarak başından beri uzak durmaya çalıştıklarını ifade eden Rektör İzmirli, yaşanan pankart olayında hiçbir öğretim üyesinin desteğinin olamayacağını söyledi. Rektör Prof. Dr. Yadigar İzmirli olayın soruşturulacağını dile getirerek, “Ben hiç zannetmiyorum. Bu şekilde olayların başlangıcından beri öğrencilerimizin de, öğretim üyelerimizin de itidalle davranması ve bu olaylarla ilgili doğrudan içerisinde olmamaları için en azından daha itidalli davranmaları, daha ülke bütünlüğü içerisinde bir değerlendirme yapmaları, olayları daha geniş perspektiften algılamaları için onlarla görüşmeler yaptık, konuştuk.

   Bizim Beşiktaş’ta Barbaros Caddesi’nde sürekli eğitim merkezimiz var. Burayı açsın gibi talepleri oldu. Hiçbir zaman bunlara itibar etmedik. Sınavların iptaline ilişkin bir takım talepler oldu. Bunlara ilişkin, sınavlar zamanında yapılacaktır dedik. Bu nedenle ben öğretim üyelerimizin de bu anlamda katkı verdiğini asla düşünmek istemiyorum. Buna rağmen biz gerekli incelemelerimizi yapacağız. Kendi iç sistemimiz itibariyle güvenlik zafiyetimiz var mıydı? Öğrencilerin bu konuda bir yönlendirmesi oldu mu? Bunların incelemesini yapacağız” dedi. Rektör İzmirli, pankart açan öğrencilerle henüz görüşmediklerini söyledi.

01 Temmuz 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
ÖĞRENCİLERE BAKAR MISINIZ?
ŞAMPİYONLARIN GÖZÜ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
TÜRKİYE' DE BİR İLK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
AKILDAN UZAKLAŞTIKÇA SELEFİLEŞİYORUZ
ANADOLU LİSESİ SANKİ BİR EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Başarıda engel tanımıyorlar.
MANİSA'LILAR OKTAY SİNANOĞLU'NU UNUTMUYOR
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir