20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Remzi Kazmaz: TFF istifa etmeli



  Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Disiplin Kurulu üyesi ve spor hukukçusu avukat Remzi Kazmaz, UEFA’nın Fenerbahçe ve Beşiktaş’a verdiği cezaları ve TFF’nin durumunu eleştirdi.

  Kazmaz, TFF yönetiminin bir an önce istifa etmesi ve Kulüpler Yasası’nın da derhal çıkarılması gerektiğini savundu. Bodrum’da basın toplantısı düzenleyen Kazmaz, sürecin başından beri yanlış yönetildiğini belirterek, şunları öyledi: "Mehmet Ali Aydınlar zamanında gün gibi ortada olan olaylarla ilgili puan silme cezasına başvurulsaydı, bugün bu deprem yaşanmayacaktı. Önce Aydınlar gitti. Gelen başkan günü kurtarmaya çalıştı. Ardından 'seçilmiş' Tahkim Kurulu başkanıyla ortaya atılan 'sahaya yansımayan şike şike değildir" çok tartışıldı.

  En önemlisi bu olayları gizleyen, suçlamaların hedefini saptıran bunların üzerini örtmeye çalışan bir kısım medya günün kurtarılmasının başkahramanı oldu. Ve biz hiçbir kulübe ceza vermeyerek kırılması güç bir rekoru kırdık. Haliyle 2-3 yöneticinin dışında ceza verecek kişi bulamadık. Futbol başarılarımızla Edirne’den öteye pek geçemediğimiz Avrupa’ya bindirilmiş kıtalarla Türk’ün üstün gücünü göstermek amacıyla yöneticilerimiz ve avukatlarımızla yollara düştük. TFF üstüne düşen görevi fazlasıyla yaptı. Saklamaya çalıştığı suç unsurlarının gün yüzüne çıkmasından çok korkuyordu. Büyük riskler alarak bir yerlere verdiği sözleri tutmak isteyen yöneticiler, şimdi kafalarını ellerinin arasına almış, düşünüyorlar. Evet, ortada bir yanlış hesap vardı. Bu yanlış hesap şimdi UEFA’dan dönüyor.

  Türk futbolunda deprem etkisi yapan bu kararların artçı deprem şeklinde Türkiye’de devam edeceğini düşündüğümüzde önümüzdeki futbol sezonu bir hayli sıkıntılı geçecek." Remzi Kazmaz, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinin temyize yapacakları başvuruları sonucunda en güzel kararın, Fenerbahçe’ye 2 maç, Beşiktaş’ın cezasının kalkması şeklinde çıkabileceği inancını koruduğunu belirterek, "Yöneticilerle ilgili kararda ise UEFA, ömür boyu hak mahrumiyeti verebilmek için ek rapor istediği için yapmıştır. Çünkü UEFA’da kulüplere ayrı kişilere ayrı hukuk mantığı yok. UEFA bu kararlarıyla ülkenin hukukuna yön verdi. Bu kararıyla Türk futboluna ağır bir darbe vurdu. 2013-2014 sezonu sönük ve sıkıntılı geçecek. TFF’nin eli kolu bağlandı. Şimdi yargısız infazlar başlayacak. Herkes eteğindeki taşları dökecek" dedi. Remzi Kazmaz UEFA’nın eksik karar verdiğini belirterek şöyle devam etti:

  "Öncelikle kulüplere ceza verilip, kişilerle ilgili kararın ertelenmesi ve ek rapor istenmesi kararın kendi içerisindeki çelişkisidir. Haliyle kulüpler tek başına şike yapamaz. Bu şike gerçek kişiler, yöneticiler aracılığıyla oluyorsa neden önce kişilerin durumunu açıklamadın? UEFA bu aceleci tavrıyla bu kararların adilane olması konusunda eleştiriler alacaktır. Alınan kararlardaki deliller, Türkiye’de adli yargıda devam eden mahkemelerdeki dosyalardaki mevcut delillerdir ve aldığımız kararlarda bu delilleri kullanıyorsunuz. Halbuki sportif kararlarda elde mevcut TFF kararları var. Ama TFF’de bir ceza olmadığından, adli yargı karar ve delillerini kullanmak zorunda kalıyor. Ama adli yargı kararları henüz kesinleşmedi. Bu konu tartışmalıdır." Kazmaz, artık ve kulüpler ve onların yöneticileri ile Türk futbolunun patronu TFF’nin ehil eller tarafından yönetilmesi gerektiğini belirterek, "Kulüpler bu sürecin altında kalacak.

  TFF’nin bir an önce istifa ederek gelecek sürecin önünü açması gerekir. Kulüpler Yasası’nın derhal çıkartılması Türk sporunun bir adım öne gitmesini sağlar. Devrim niteliğindeki bu yasa Türk sporunu kurtarır. Spor mahkemeleri kurulmalıdır. Artık Türk futboluna yön verenler bir grubun bir siyasi partinin veya farklı rant çevrelerinin kişileri değil, bu konuda deneyimli, ilkeli dürüst, namuslu insanlardan olmalıdır. Bu nedenle TFF delege yapısı değiştirilerek seçimlere böyle gidilmelidir" diye konuştu.

27 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir