24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Sağduyu çağrısı



Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde yarın Ankara’da karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ve Trabzonspor’un Teknik Direktörleri ve kaptanları basın toplantısı düzenledi.

KOCAMAN: UMARIM ANLAMSIZ ŞİDDETİN ÖTESİNDE SAĞDUYU HAKİM OLUR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Yarın Türkiye Kupası finali oynanıyor ve finale kadar gelmiş, doğru ve iyi maçlar oynamış iki takımı öncelikle bir futbolsever olarak şahsım adına kenara çekilerek alkışlamak boynumun borcu. Kendi meşru alanımızdaki sınırlar içinde, antrenörlerin zihni yetenekleri ve oyuncuların zihni yetenekleri içinde kazanmayı sonuna kadar zorlayacağız. Bunun sonucunda son derece zevkli, çekişmeli, izleyenlere, gerçek futbol izleyicisine zevk veren bir karşılaşma olacağını sanıyorum. Çok doğal olarak Trabzonspor gibi biz de kupayı fazlasıyla hak ederek almak istiyoruz. Son yıllarda yaşanan, son haftalarda yaşanan, bunu sadece Trabzonspor- Fenerbahçe için söylemiyorum, Türk futbolunun genelinde yaşanan anlamsız şiddetin, anlamsız öfkenin ötesinde sağduyunun hakim olduğu, futbolun futbolcular tarafından oynanıp antrenörler tarafından yönetildiği bir maç olması en büyük dileğimiz" dedi.

Kocaman, Salih’in U-19 Milli Takımı’na çağrıldığı için kupa finalinde oynayamamasıyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Talebimiz oldu U-19’dan affı konusunda ancak kabul görmedi. Söyleyecek çok fazla bir şey yok kamuoyunun takdirinden başka. Yarın oynayacağımız ve Türkiye’de var olan iki önemli kupadan birinin finalinde oyuncumuzu oynatabilmeyi isterdik açıkçası. Bunu başaramadık. Talepler ihtiyaçlardan kaynaklanır. İhtiyacımız olduğu zaman söylüyoruz. Bunlar genç oyuncular. U-19’da oynayacak çok genç oyuncular var. İlla ısrar mı etmek gerekiyor? Küçük bir isteğin kabul görmesi daha makul ve akılcı."

KAFKAS: DOSTLUK KAZANSIN

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas da "Aykut hocanın söylediklerine katılıyorum. Gerginlikten uzak hak edenin, dostluğun kazanacağı maç olsun diyorum. Kupayı tıpkı Fenerbahçe gibi biz de istiyoruz. İki Türk takımıyız. Sahada iyi olanın kazanacağı maçtan sonra da kaybedenin kazananı tebrik edeceği bir maç olmasını diliyorum" dedi. Açıklamalarının ardından iki teknik adam da yan yana basın mensuplarına poz verdi.

EMRE: İYİ GEÇEN SEZONU TAÇLANDIRMAK İSTİYORUZ

Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu, "Genel anlamda iyi geçen bir sezonun sonunda Türkiye Kupası finaline çıkacağız. Rakibimiz saygı duyulacak bir taktım. Zor maç olacak. İyi geçen sezonu taçlandırmak adına bizim açımızdan önemli bir maç olduğunu düşünüyorum. Zor bir mücadele bizi bekliyor" dedi. Emre, bir basın mensubunun, "Her iki takım arasındaki gerginliğin maça nasıl yansıyacağını düşünüyorsun?" sorusunu yanıtlarken de şunları söyledi: "Sahada futbol oynamaya çalışan iki takım olacağını düşünüyoruz. Türkiye’deki futbolun algısının yanlış olduğunu düşünmek istiyorum. Futbol bir show-business. Her iki takımdaki oyuncular da takımlarımızın başarısı için mücadele eden profesyonelleriz. Futbol sadece bir oyundur. Hayatta insanların kendi değerlerinden, ailelerinden daha önemli değildir. Taraftarların da böyle düşünmesini istiyorum. Fenerbahçeli futbolcular olarak kazanmak için her şeyi yapıp elimizden geldiğince iyi oynayarak sahadan ayrılmak istiyoruz. Kazanırsak tebrik edeceğiz kaybedersek kendimizi teselli edeceğiz. Kendimizi buna da hazırladık."

TOLGA: HİÇBİR KUPA İNSAN HAYATINDAN DEĞERLİ DEĞİL

Trabzonspor Kaptanı Tolga Zengin ise "Bizim için de gerçekten kötü geçen bir sezonun, zorluklar yaşadığımız bir sezonun ama son 4 – 5 haftada iyi oynadığımız sezonun sonuna geldik. Yarınki maçla sezonu iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Rakibin kim olduğu önemli değil. Her maç zordur. İnşallah yarın güzel futbolla kazanan taraf biz oluruz. Hiçbir kupa, hiçbir başarı insan hayatından değerli değil. Bunu geçen haftalarda rahmetli Burak kardeşimizde daha önce bizim Mustafa abimizde gördük. İnsani boyutu var bu işin. Kimsenin canından değerli değil. Herkesin ailesi var. Bu nedenle herkesin sağduyulu olması gerekir. Biz işimizi yapacağız futbolcular olarak. Gerisini Allah bilir" diye konuştu. Konuşmaların ardından iki kaptan kürsüye getirilen Ziraat Türkiye Kupası’yla poz verdi. 

21 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir