20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Sağlık-Sen’den greve tepki



  Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, bazı sendika ve konfederasyonların Taksim olaylarını bahane ederek iş bırakmasının hizmet etmekle yükümlü oldukları millete karşı bir ihanet olduğunu belirtti.

  Sağlık-Sen üyelerinin milletin hizmetinde olacağını kaydeden Memiş, diğer iş bırakma kararı alan sendika üyelerinin de aklı selimle hareket edeceğine inandığını ifade etti. Metin Memiş, Taksim ve Gezi Parkı’nın boşaltılması sonrası eylemcilere destek olmak için bazı sendikaların aldıkları iş bırakma kararına yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Emniyet güçlerinin illegal şekilde işgal ve eylem yapan marjinal grupları dağıtmasına karşılık bazı işçi-memur sendika ve konfederasyonlarının bu gruplara destek olmak için iş bırakma kararının millete karşı bir ihanet olduğunu belirten Memiş, “İş bırakma kararı, uğrunda mücadele edilen demokratik bir talep değil, illegal bir direnişe çağrıdır.

  Milletimizin birlik ve beraberliğine yönelik, demokrasinin ve milli iradenin güçlenmesine yönelik hiçbir eylemde göremediğimiz örgütlerle işbirliği yaparak iş bırakan sendikalara karşın, bütün üyelerimiz milletinin hizmetinde olacaktır. İş bırakma kararı alan sendikaların sağduyulu, milletini ve ülkesini seven üyelerinin de halka hizmetten geri kalmayacağına olan inancımız tamdır. İş bırakan sendikalara tavsiyemiz ise, milletin sendikası olmalarıdır” ifadelerini kullandı.

  Sağlık-Sen olarak temel insan hak ve özgürlükleri, kamu görevlilerinin kazanımlarından yana taraf olduklarını, başındaki örtüsünden dolayı okula alınmayan kızların yanında olduklarını belirten Memiş, “Darbe mağduru milletimizin, kamu görevlilerinin yanında olduk. 28 Şubat’ta, 27 Nisan’da milli iradeden yana taraf olduk ve bu yönde mücadele ettik” dedi. İstanbul Gezi Parkı’nda ağaç bahanesiyle başlayan eylemlerin demokrasiye, milli birlik ve beraberliği tehdit eder noktaya ulaşmasıyla eylemlerin amacından çıktığını belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, kalabalıkların içindeki masum eylemci vatandaşların sağduyu ile hareket ederek sokaktan çekilmelerini istediklerini hatırlattı.

  Kamu ve özel araçları yakarak, kaldırımları sökerek, vatandaşların tamamının ortak kullanım alanlarını işgal ederek hak aranmayacağını dile getiren Memiş, Sağlık-Sen üyelerinin milletin hizmetinde olacağını vurguladı. Sendika ve sivil toplum örgütlerinin öncelikli olarak kuruldukları amaca uygun hizmet etmeleri gerektiğini ifade eden Memiş, daha sonra da misyon ve vizyonları doğrultusunda ülkesi ve milleti için çalışması gerektiğini kaydetti.

  Sağlık-Sen ve bağlı oldukları Memur-Sen’in değerler sendikacılığı yapmak üzere yola çıktığını belirten Memiş, üyelerinin hak ve menfaatlerini koruyup yeni kazanımlar elde ederken milletin kazanımlarından yana sorumluluk almaktan kaçınmadıklarını ifade etti. Vatandaşlara da sağduyu ve sükunet çağrısında bulunan Memiş, toplumun bütün kesimlerini sokağa çekmek isteyecek provokatörlere fırsat verilmemesi gerektiğini dile getirdi.

17 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
AŞILAR, HERKESE İYİ BİR YAŞAM ŞANSI SUNAR
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
BU HASTALIKTAN KURTULUŞ YOK
İZMİR MOBBİNG İLE MÜCADELEDE KARARLILIĞINI GÖSTERDİ
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
MUĞLA TÜRKOCAĞI’NDA BAŞKAN DR. YAŞAR TOPAL
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
BANKACILIK SEKTÖRÜNDEKİ MOBBİNG ANKETİ SONUÇLARI ŞAŞIRTTI
Uzmanından Çin Tarçını uyarısı
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Ağız kokusunu önlemenin kolayı var
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir